dijous, 5 de maig del 2016

El Parlament de Catalunya rebutja l'acord de la UE amb Turquia i aprova acollir 4.500 refugiats

| 05/05/2016 a les 15:15h

PARLAMENT DE CATALUNYA

S'elimina la referència a l'autorització del govern espanyol com a condició per admetre els sol·licitants

Unes 1.800 persones podran ser acollides de manera immediata

​Puigdemont i Colau tornen a oferir-se per acollir refugiats






Parlament de Catalunya




El Parlament de Catalunya ha rebutjat l'acord de la Unió Europea amb Turquia, "avalador de la política de conculcació de drets humans", per 122 vots a 11 (tots els grups tret del PP). Ha estat en el debat de la moció presentada per Junts pel Sí sobre els refugiats, que insta el Govern a acollir com a mínim 4.500 en els propers dos anys i fer les accions pertinents perquè els sol·licitants d'asil i de protecció puguin assolir l'autonomia personal en la nostra societat.

La moció està en línia amb el propòsit avençat pel president Carles Puigdemont directament a les autoritats comunitàries –en carta al comissari europeu d'Immigració, Dimitris Avramapoulos- per ajudar a mitigar els efectes de la crisi dels refugiats. Des del Govern es va dir, i avui s'ha insistit, en què 1.800 persones podrien ser acollides de manera immediata. També s'ha aprovat fer una tasca de sensibilització de la ciutadania envers aquesta situació dramàtica.

L'acollida de 4.500 refugiats s'ha aprovat per unanimitat i ha estat saludada per la tribuna, on hi havia membres de diverses associacions, com Stop Mare Mortum, amb forts aplaudiments. El suport del Partit Popular a aquest apartat, però, ha estat amb recança. Els escons del PP han trigat a afegir-se als aplaudiments de la cambra i quan ho han fet (com Garcia Albiol i Enric Millo) ha estat de manera desganada. Un activista a la tribuna mostrava un cartell amb la pregunta "I la 4.501?". Però la moció inclou, gràcies a una esmena de la CUP, l'afegit "com a mínim". Una esmena de la CUP acceptada va eliminar la frase "sempre que el govern de l'Estat no ho impedeixi" com a condicionant de l'acceptació de refugiats.

Altres punts no han estat votats de forma unànime. El punt tercer, que exigeix vetllar perquè els sol·licitants d'asil "disposin de condicions de vida dignes en el període d'espera" ha tingut el suport de Junts pel Sí, PSC, CSQP i CUP (97), el rebuig del PP (11) i l'abstenció de Ciutadans (25). El PP també s'ha oposat a l'impuls, mitjançant les institucions i organismes internacionals on participin, a les actuacions orientades a garantir els drets i la dignitat de les persones refugiades. La resta de grups ha votat a favor.



Elogis de CSQP a Junts pel Sí

En el debat previ, el diputat del PP Juan Milián ha criticat durament el text, definint-lo com a fruit del "ressentiment" amb la UE per no donar suport a l'acord de Turquia. Però si el PP mostrava rebuig, la majoria dels grups han destacat l'acceptació d'esmenes per part de Junts pel Sí. Joan Josep Nuet, de Catalunya Sí que es Pot, ha elogiat la diputada de Junts pel Sí Adriana Delgado, pels seus esforços per aplegar consens entorn la moció. El grup CSQP no ha presentat finalment cap esmena al text del grup majoritari, però, això sí, Nuet ha aprofitat per qualificar d'actitud infame la posició de molts estats europeus davant la tragèdia humanitària. Delgado, militant d'ERC, va accedi.




Enllaç noticia :http://www.naciodigital.cat/noticia/107962/parlament/rebutja/acord/ue/amb/turquia/aprova/acollir/4500/refugiats

 

1 comentari :

Unknown ha dit...

I always visit your blog.it's really informative for us..Thank you.

Training on CSTM/CSQP/CISQA