dilluns, 25 d’abril del 2016

Puigdemont no descarta una DUI en la pròxima legislatura"o a les 3 o 4 seguents". ‪#‎DUI‬ Ja !!

Per: Redacció
25.04.2016  09:55

PAÍS

'El referèndum és com l'Esperit Sant, tothom en parla i diu que és bo però ningú no l'ha vist', ha dit en to irònic sobre una possibles consulta pactada amb l'estat.




 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, durant la presentació del llibre 'De pedra picada'



El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest en una entrevista a Rac1, que una declaració unilateral d’independència (DUI) de Catalunya no es pot descartar per a la propera legislatura. Tot i reiterar que aquesta fórmula no entra en els seus plans per a aquest mandat, Puigdemont ha considerat que les circumstàncies del proper podrien obrir la porta a la DUI. En qualsevol cas, però, el president s’ha mostrat convençut que Europa s’adaptaria, sens dubte a una Catalunya independent.

També ha explicat que vol participar ‘activament’ en la refundació del seu partit, CDC: ‘No vull ser
invisible en el debat polític.’ També ha afegit que no optarà a liderar el partit: ‘No ha estat mai la meva vocació ser el secretari general del partit […] S’han acabat els projectes de grans lideratges personals.’

En una entrevista a RAC1, Puigdemont ha reconegut, com ja ho va fer fa uns mesos, que no serà candidat a la presidència de la Generalitat quan es convoquin eleccions: ‘Com a condició, vaig posar que no em tornaria a presentar. Jo sóc un president per aquesta etapa. Després me’n vaig a casa ‘.

Ha detallat quines són les passes que li queden al capdavant de la Generalitat. Passats els divuit mesos es convocaran unes eleccions constituents que donaran lloc a un Parlament constituent, el qual tindrà l’encàrrec de redactar una constitució que haurà de ser refrendada. ‘Acabat aquest cicle, si els resultats han estat positius, el país estarà en condicions legítimes d ser un estat independent’, ha explicat Puigdemont.


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/puigdemont-participara-activament-en-la-refundacio-de-cdc-pero-descarta-liderar-la/