divendres, 22 d’abril del 2016

L'ANC enfila el procés electoral per renovar la cúpula

| 22/04/2016 a les 11:48h

ANC

L'actual president Jordi Sànchez optarà a la reelecció

El 21 de maig, el nou secretariat l'elegirà entre els seus membres

Per primer cop els candidats a l'òrgan de govern de l'Assemblea podran fer campanya al territori

Jordi Sànchez es postularà per continuar liderant l'ANC






Participants en l'assemblea de l'ANC amb les paperetes en alt durant una de les votacions. Foto: ACN




Després de l’assemblea nacional celebrada a Manresa, ha començat el procés electoral per renovar el secretariat nacional de l’ANC. El calendari ja està fixat. El 3 de maig conclou el termini de presentació de candidatures al màxim òrgan de l’entitat. El 14 de maig s’hauran elegit ja els 77 membres del secretariat, que una setmana més tard, el 21 de maig, renovaran els principals càrrecs executius de l’ANC: presidència, vicepresidència, secretaria i tresoreria. La vicepresidenta, Rosa Alentorn, i el secretari, Jordi Vilarasau, han esgotat el seu temps de mandat i no es poden tornar a presentar, el que vol dir que la cúpula de l’ANC serà àmpliament renovada.

Campanya electoral

Tret de sorpreses, tot apunta a la voluntat de Jordi Sànchez de continuar, que presentarà la seva candidatura al secretariat els propers dies. S’elegiran 77 membres del secretariat, 25 elegits en una llista nacional i els 52 restants per llista territorial, dos dels quals representant les agrupacions a l’exterior. L’ANC està estructurada en onze regions.

Una de les novetats d’aquest procés de renovació del secretariat és que es permetrà als aspirants de fer campanya electoral. Molts socis s’havien queixat de les dificultats d’accedir a tots els electors si no s’és una figura pública coneguda. El nou reglament electoral estableix que cada regió organitzarà un acte central en què podran participar tots els candidats del territori i de la llista nacional, a banda d’actes que també es poden fer en assemblees territorials. Els actes seran gravats i penjats al web de l’entitat. Això farà que Durant uns dies l’ANC visqui un ambient de campanya electoral inèdit.

Rosa Alentorn, figura de consens

L’ANC ha viscut setmanes de debat intern intens sobre el full de ruta i sobre el model d’organització, debat que va desembocar en l’assemblea de Manresa. Fonts de l’ANC han explicat a NacióDigital que una figura determinant en aquest període ha estat la vicepresidenta actual, Rosa Alentorn, qui ha esdevingut una referència d’equilibri intern i consens entre les diferents sensibilitats. Alentorn és una persona molt de la casa i la seva figura ha estat elogiada per persones de totes les opinions internes. Ara forma part, junt amb altres membres del secretariat que no repeteixen, de la junta electoral que vetllarà per l’eficàcia del procés.



Enllaç noticia :