divendres, 22 d’abril del 2016

El Govern creu que la nova ofensiva al TC «reforça el full de ruta» independentista

| 22/04/2016 a les 17:20h
GOVERN

"El missatge ha estat rebut", assegura Neus Munté després que el govern espanyol hagi recorregut tres lleis al Constitucional 48 hores més tard de la trobada Puigdemont-Rajoy

"Continuarem defensant els drets socials", assegura

El govern espanyol no afluixa i envia tres lleis catalanes més al Constitucional










Resposta contundent del Govern després de l'enèsima ofensiva de l'executiu de Mariano Rajoy al Tribunal Constitucional. "Reforça el full de ruta" independentista, ha assegurat la portaveus Neus Munté que ha assegurat que "continuaran defensant els drets socials". "El missatge ha estat rebut", ha assegurat Munté recordant que els tres recursos arriben tan sols 48 hores després de la reunió entre Puigdemont i Rajoy. "Reforça el nostre escepticisme", ha afegit.

Munté ha qualificat els recursos al Constitucional d'atacs a l'"autonomia municipal, a la igualtat home-dona i a les persones més febles". "El govern espanyol defensa els grans tenidors", ha
assenyalat la portaveu de l'executiu català en referència a la impugnació de l'impost als pisos buits. Això sí, ha deixat una porta oberta a l'entesa recordant que, igualment, es poden desbloquejar qüestions referents a la pobresa energètica i als refugiats, entre altres.



Neus Munté, portaveu del Govern, aquest divendres | ACN
Tres nous recursos al TC

El consell de ministres en funcions ha aprovat aquest divendres la interposició de tres recursos d'inconstitucionalitat contra la Llei 14/2015 que estableix l'impost als habitatges buits, la 16/2015 de governs locals, i la 17/2015 d'igualtat efectiva entre homes i dones. L'executiu espanyol inclou als recursos la petició perquè s'apliqui l'article 161.1 de la Constitució, que suposa la suspensió cautelar automàtica de qualsevol llei o disposició autonòmica que sigui objecte de recurs per part de l'administració central. Per tant, les normes quedaran suspeses de manera temporal des del moment en què el Tribunal Constitucional admeti a tràmit els escrits.

L'executiu espanyol també amenaça amb portar al TC la Llei 24/2015 sobre contra desnonaments i contra la pobresa energètica. En total l'executiu de Rajoy –que aquesta setmana es va reunir amb Puigdemont- té al Constitucional 30 recursos contra lleis i acords del Govern i el Parlament.
Rafael Catalá i Fátima Báñez, aquest divendres Foto: La Moncloa


Enllaç noticia :