dimecres, 13 d’abril del 2016

La proposta de reunió Puigdemont-Rajoy surt de la Moncloa

| 12/04/2016 a les 20:30h

GOVERN ESPANYOL

El gabinet de la presidència espanyola va fer arribar la voluntat de mantenir una trobada amb el president de la Generalitat mitjançant un dirigent del PP català

La filtració del correu de resposta enviat des la plaça de Sant Jaume aquest dimarts accelera les gestions.






Puigdemont i durant l'acte d'homenatge a les víctimes de Germanwings | Adrià Costa





No és de la plaça de Sant Jaume de Barcelona, sinó del palau de la Moncloa d'on surt la proposta de reunió entre el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el president espanyol, Mariano Rajoy. La roda de premsa de la portaveu del Govern, Neus Munté, que ha fet aquest dimarts després de reunir-se amb el consell executiu ha fet pensar que qui movia peça era la Generalitat, sobretot quan ha assenyalat que es tractava d'una "iniciativa" del seu Govern. Però fonts de l'executiu català han explicat a NacióDigital que el primer gest és de Rajoy. 


El gabinet del president espanyol va fer arribar, divendres passat, la voluntat de Mariano Rajoy de
mantenir la trobada que tenen pendent amb Carles Puigdemont. Ho va fer mitjançant un dirigent del PP català. Des de l'entorn del líder popular, preocupa la imatge d'un president espanyol que no es reuneix amb el president de la Generalitat. Sobretot, després que la resta de líders estatals sí que s'hi hagin trobat. Ja ho han fet el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez; el líder de Podem, Pablo Iglesias; i divendres ho farà el president de Ciutadans, Albert Rivera


Filtració i accelerada


La filtració intencionada, des de Madrid, d'aquests treballs previs a la reunió ha accelerat les gestions. Aquest dimarts, el cap de gabinet de la presidència de la Generalitat, Josep Rius, havia enviat un correu de resposta a la Moncloa, i des d'allà s'ha filtrat presentant-ho com una demanda de reunió per part de la Generalitat i com un acte de cessió per part de Carles Puigdemont. Des del Govern, indiquen que no era aquest el to del correu i afegeixen que la principal demanda de cara a una reunió feta al president espanyol és que no es tracti d'un "acte protocolari" sinó que sigui una reunió "amb contingut sobre la relació Catalunya-Espanya". 


Des del Govern, s'ha donat una resposta a la Moncloa i s'ha tractat amb seriositat tot aquest afer per diversos motius, entre ells les declaracions del propi Rajoy a Barcelona, aquest cap de setmana, i també les del líder del PP català, Xavier García Albiol, referint-se a què no tindrien cap problema perquè el president espanyol es reunís amb Puigdemont. Alhora, l'executiu català vol reforçar la idea que es manté la predisposició al diàleg i a l'acord amb tots els interlocutors, fins i tot el president del PP, Mariano Rajoy, amb qui fins ara han tingut difícil la interlocució i les relacions entre governs. 
Enllaç noticia :