dilluns, 18 d’abril del 2016

La presidenta de l'AMI descarta «desobeir» des dels ajuntaments

| 18/04/2016 a les 11:50h

PROCÉS CATALÀ


Neus Lloveras (CDC) afirma que encara no és el moment de la desobediència, tot i que ho seria si s'anul·lés l'autonomia

Recorda que 286 ajuntaments catalans estan "investigats"

La nova presidenta de l'AMI assegura que l'entitat serà un «accelerador» del procés 






La presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, amb els presidents d'Òmnium i ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez | Albert Segura


La nova presidenta de la AMI i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú (Barcelona) (CDC), Neus Lloveras, ha descartat que els ajuntaments comencin a "desobeir" la justícia espanyola per fer avançar el procés sobiranista. Ho ha dit en declaracions a TV3, on ha explicat que 286 ajuntaments catalans estan "investigats" per haver aprovat la resolució independentista que va impulsar el Parlament el 9 de novembre del 2015 i que va ser anul·lada pel Tribunal Constitucional.

Lloveras ha criticat que la investigació a aquests ajuntaments sigui "propagandística", però ha

descartat que els consistoris hagin de desobeir. "En el moment en què calgui donar un pas i no atendre algun requeriment, crec que és important que ens posem tots d'acord i ho fem tots alhora, però ara no cal", ha exposat.

No obstant això, l'alcaldessa de Vilanova ha destacat un context en el qual sí que apostaria per la desobediència: "Si en algun moment s'anul·lés l'autonomia, seria un moment claríssim en què tots hauríem posar-nos d'acord per desobeir".

Barcelona i Badalona

Lloveras ha explicat que l'AMI està en contacte amb els ajuntaments de Barcelona i Badalona -la primera i tercera ciutat de Catalunya en habitants, respectivament- perquè s'incorporin a l'entitat, on ara participen com a "convidats".

El setembre del 2015 el ple municipal de Barcelona va sotmetre la seva adhesió a votació, i tot i que va guanyar el "sí" amb 17 vots a favor, 12 en contra i 12 abstencions, no va arribar a la majoria absoluta que l'AMI demana per ingressar a l'entitat com a membre de ple dret.
Enllaç noticia :