dilluns, 18 d’abril del 2016

El fiscal demana presó incondicional per als dirigents de Manos Limpias i Ausbanc

EFE Madrid






La caiguda de Manos Limpias deixa tocada l’acusació a la infanta / ÁNGEL DÍAZ / EFE



La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha demanat presó incondicional i sense fiança per als respectius màxims responsables de Manos Limpias i Ausbanc, Miguel Bernard i Luis Pineda, detinguts des de divendres passat per extorsionar presumptament bancs a canvi de publicitat o de retirar acusacions.

 Així ho ha demanat el fiscal Daniel Campos al jutge Santiago Pedraz, després de prendre declaració als dos detinguts. Aquesta tarda el magistrat decidirà si acorda el seu ingrés a presó incondicional. Per al tresorer d'Ausbanc, Alfonso Gil Solé, ha demanat l'ingrés a presó sota fiança de 10.000 euros.

També han comparegut aquest dilluns l'adjunt al president d'Ausbanc, Ángel Garay Echevarría, i el
director de comunicació de Manos Limpias, Francisco Castro Villacañas, per als quals ha reclamat compareixences quinzenals al jutjat i la retirada del passaport. Els cinc detinguts han estat conduïts a l'Audiència Nacional des del complex policial de Moratalaz, on han estat arrestats tot el cap de setmana, a les 6.30 h del matí. És just l'hora que acabava el termini de detenció.

En el marc de l'anomenada operació Nelson van ser detingudes onze persones divendres, i l'endemà la Policia va detenir-ne tres més per la seva presumpta implicació en la trama d'extorsió de les organitzacions Ausbanc i Manos Limpias. Aquests tres últims arrestats van quedar en llibertat posteriorment amb sis més dels detinguts divendres.

Les dues organitzacions estan sent investigades per haver teixit suposadament una xarxa d'extorsió a bancs a canvi de donar-los publicitat favorable i de retirar acusacions en les quals es personava el sindicat, com va ser el cas de la infanta Cristina, quan suposadament van arribar a demanar 3 milions d'euros a dues entitats per deixar d'acusar-la en el cas Nóos. 


Enllaç noticia :