dilluns, 7 de març del 2016

L’alcalde de Girona, ara al costat de la monarquia espanyola

Política doble fletxa Última actualització Dilluns, 7 de març de 2016 05:00 h

Ballesta surt en defensa de la Fundació Princesa de Girona tacada per la corrupció reial i diu que no vol "renunciar a les coses positives" que aporta la Fundació.









A finals de gener el Ple de l’Ajuntament de Girona va aprovar una moció que demanava al patronat de la Fundació Princesa de Girona que canviés el seu nom actual per un altre que més acord amb els valors que vol impulsar com podria ser el de Carles Rahola  i condicionava el suport institucional del consistori a les activitats de la fundació a aquest canvi  de nom. En una entrevista amb Europa Press d’aquest diumenge, l’alcalde de Girona, Albert Ballesta, diu que  la Fundació fa coses  que “repercuteixen molt positivament en els ciutadans de Girona” i afegeix  que com alcalde no hi vol renunciar perquè seria “absurd”. Però, a què no vol renunciar l’alcalde?
 

Una Fundació per fer creïble la monarquia, espanyolitzar el país i fer negocis obscurs

La FPdGI va ser impulsada per quatre  institucions amb un intent de fer creïble la monarquia al nostre país. Arcadi Calzada, ara tertúlia de 8tv, en els darrers anys de vida de Caixa de Girona, va pactar amb la Cambra de Comerç de Girona, la Fundació Gala Salvador Dalí i La Caixa la constitució de la fundació l’any 2009.

Utilitzant totes les eines de pressió possibles els impulsors de la Fundació van aconseguir que unes 60 empreses es comprometessin a pagar una quantitat anual  per donar llarga vida a la monarquia.

Aquest 2016 el pressupost de la Fundació s’apropa als  2 milions d’euros dels quals només destina un 53%  a projectes, un  41% al capítol de gestió i administració, i un 6% a despeses de comunicació i visualització de la Fundació.

La FPdGI acapara diners que no van a la societat civil gironina

La constitució de la fundació monàrquica ha provocat dificultats a d’altres entitats de la societat civil que fins aquell moment rebien aportacions per les seves activitats socials, culturals i esportives. La pressió i l’impacte de la FPdGI han comportat que empreses gironines  s’hagin vist afectades per les aportacions milionàries que han fet a la fundació.


La fundació Príncep de Girona, tacada per la corrupció reial

La Fundació Príncep de Giron, ara Princesa de Girona,  ha estat un constant intent espanyol d'impulsar la monarquia a Catalunya. Al mateix temps va servir perquè Urdangarin trobés les facilitats per aconseguir el finançament per les seves activitats. De fet, moltes de les empreses que formen el Patronat de la Fundació van aportat diners a la trama de l'exjugador de handbol.

Recordem que la famíliaUrdangarin va trobar en la FPdGI l’eina adequada per la seva estratègia de negocis. Sota la presidència del seu cunyat tenia a mà a 60 de les principals empreses de l’Estat que difícilment podien negar-se a dotar de fons a la FPdGI i, de retruc, a la trama del cas Urdangarin. No és casualitat que diferents membres de la FPdGI hagin sortit en el llistat d’empreses que han finançat el cas Urdangarin. Empreses com Telefónica, Abertis, Repsol, Gas Natural, BBVA, Freixenet o Bodegues Miquel Torres, en són un exemple.


Enllaç noticia :