dilluns, 14 de març del 2016

La CUP crida els ajuntaments a no donar informació als mossos i insta Jané a desobeir l’Audiència espanyola

Dilluns  14.03.2016  20:15

PAÍS

El partit reacciona a la investigació d’un regidor seu a Vic per 'incitar a la sedició'.












La CUP ha emplaçat els ajuntaments de Catalunya a ‘desatendre’ les peticions d’informació dels mossos d’esquadra encarregades per l’Audiència espanyola al voltant dels debats de ple sobre la moció rupturista del Parlament de Catalunya. Alhora, la formació ha exigit al conseller d’Interior, Jordi Jané, que s’abstingui d’obeir ‘qualsevol altre requeriment’ que arribi d’aquest estament judicial ‘en relació a la criminalització de l’activitat democràtica dels nostres ajuntaments’.

La CUP surt així al pas de la investigació de la fiscalia contra un membre del seu partit a l’Ajuntament de Vic per ‘incitar a la sedició’.

A parer de la CUP les peticions d’informació de mossos han de desatendre perquè persegueixen acusar persones concretes dels delictes de rebel·lió, sedició o malversació de fons públics ‘quan ja hi
ha pronunciaments judicials’ que consideren que no hi ha delicte en les actituds dels regidors en el marc dels debats locals després de la declaració rupturista aprovada pel parlament.

Per això la CUP considera que es tracta d’investigacions ‘prospectives’ que, recorda, estan ‘prohibides’ a l’ordenament jurídic vigent. Amb el benentès que negar-se a atendre la petició dels mossos pot donar lloc a la incoació d’un procés judicial per possible delicte de desobediència la CUP subratlla que ‘políticament és l’opció més correcta’.

Pel que fa a la recomanació de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) de no donar tota la informació requerida però sí les actes de les sessions dels plens, la CUP entén que ‘entregar allò que ja és públic té els mateixos efectes jurídics que no entregar res’, per la qual cosa reclama fermesa en l’exercici de la desobediència a les institucions espanyoles i no entregar cap documentació de les requerides.


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/la-cup-crida-els-ajuntaments-a-no-donar-informacio-als-mossos-i-insta-jane-a-desobeir-laudiencia-espanyola/