dimecres, 17 de febrer del 2016

La CUP porta el drama dels refugiats a l'interior del Parlament

Gabriela Serra es posa una armilla salvavides per denunciar la situació que pateixen milers de persones que intenten arribar a Europa

Puigdemont defensa la força internacional de Catalunya.


| 17/02/2016 a les 13:03h


Gabriela Serra, amb una armilla salvavides, al Parlament | Parlament



El drama dels refugiats ha entrat aquest dimecres al Parlament de la mà de la CUP. La diputada Gabriela Serra ha preguntat al president Carles Puigdemont sobre l'esforç que pensa en fer el Govern per protegir-los i acollir-los. Posteriorment, ha simbolitzat la denúncia de la situació posant-se una armilla salvavides taronja com les que utilitzen els ciutadans sirians, iraquians i afganesos, entre altres nacionalitats, quan arriben a les illes gregues procedents de Turquia.


Puigdemont, en resposta a la diputada de la CUP, ha assegurat que, en aquest cas, “Catalunya mostrarà el millor rostre d’Europa, en un tema en què el continent ha ensenyat la seva pitjor cara”. Tot seguit, ha definit com a “vergonya” la resposta d’alguns estats a un drama tan sagnant, que inclou la desaparició de milers d’infants. El president ha reconegut que fins ara les partides destinades a l’acollida de persones que fugen són insuficients, però que el Govern pensa fer un esforç seriós, mirant cap als pressupostos.

Mentre Puigdemont responia la interpel·lació, dues persones del públic s'han aixecat i han mostrar dues armilles salvavides taronges.



Enllaç noticia :