dilluns, 8 de febrer del 2016

Endavant demana a la CUP una «revisió crítica» de l'acord d'investidura

| 08/02/2016 a les 12:45h
 
ENDEVANT-OSAN
 

En un comunicat, adverteixen que "avalar retallades o privatitzacions en nom del procés" portaria el partit a deixar de ser "útil"

Aposten per "fer caure el Govern" si "les passes cap a la independència són en realitat caminar en cercles per perpetuar el processisme"

L'organització Corrent Roig abandona la CUP pel pacte amb Junts pel Sí 









 Endavant-OSAN, una de les organitzacions que integren la CUP, ha difós aquest dilluns un comunicat en què demanen al conjunt de la candidatura una "revisió crítica" de l'acord que va permetre la investidura del candidat de Junts pel Sí, Carles Puigdemont. En primer lloc, aposten per "considerar paper mullat totes les clàusules de l'acord que estan destinades a humiliar la CUP-CC i generar un relat que permeti maquillar el pas al costat que ha fet Artur Mas".

El comunicat no fa un esment concret a la negociació dels pressupostos, però sí que fa un toc d'alerta que es pot visualitzar en aquest tràmit. I és que, des de la seva perspectiva, "si fer un seguiment acrític d’aquest acord conduís la CUP-CC a avalar retallades o privatitzacions en nom del procés, o a assumir la defensa d’un govern gesticulador davant l’estat però incapaç d’assumir compromisos polítics i socials amb la classe treballadora i la resta de classes populars, la CUP-CC deixaria de ser útil com una eina política i organitzativa".

Malestar amb l'acord

Endavant-OSAN fa evident el seu malestar amb la manera com es va assolir l'acord d'investidura quan s'assegura que "l’estratègia processista de CDC com un fals camí cap a la independència" continua "més vigent que mai". Alhora, consideren que, fruit d'aquests tres mesos, la CUP s'ha perfilat "en l'imaginari públic" com "una organització amb uns objectius polítics confusos, sense un discurs clar i coherent, sense aliances polítiques i socials clares (ni al carrer ni en l’àmbit institucional), fortament dividida i molt exposada a la pressió dels mitjans de comunicació".

És per tot plegat que, a més de demanar una revisió de l'acord i d'advertir sobre els límits que, des del seu punt de vista, no es poden traspassar, proposen fer, dins de l'esquerra independentista, un "debat de moviment durant aquest 2016 per tal d’assentar una estratègia i una tàctica conjuntes que trenqui amb el processisme i les dinàmiques institucionalistes que amenacen amb paralitzar gran part del nostre potencial rupturista".
 
 
Enllaç noticia :