dijous, 14 de gener del 2016

Sánchez retreu a Rajoy que no rebi Puigdemont i al rei que no ho fes amb Forcadell

Redacció



El líder del PSOE, Pedro Sánchez
El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha anunciat que trucarà al president Puigdemont, i no s'explica com Rajoy encara no ho ha fet. El líder socialista també ha lamentat que el rei no rebés Forcadell.
Sánchez continua el pols amb el líder de Podem, Pablo Iglesias, després de la tensió generada aquest dimecres per l'acord per la presidència del Congrés. El número 1 del PSOE ha acusat a Iglesias de tenir "enrebiades pròpies de nen petit" i li ha recordat que "la democràcia no és fer xantatges." El líder socialista s'ha mostrat determinat a encapçalar una alternativa d'esquerres al govern de Rajoy i ha advertit Iglesias que arribarà el moment en què s'haurà de definir.

 Audio :







Original Video - More videos at TinyPic




Enllaç noticia :

http://www.ccma.cat/324/sanchez-retreu-a-rajoy-que-no-rebi-puigdemont-i-al-rei-que-no-ho-fes-amb-forcadell/noticia/2707353/ 

***********************************

EL PUNT AVUI :


Pedro Sánchez creu que Felip VI hauria d'haver rebut Carme Forcadell 

Política

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dijous que el rei Felip VI hauria d'haver rebut a La Zarzuela la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, tal com és habitual, en comptes de demanar que li comuniques per escrit el nomenament de Carles Puigdemont com a 130è president de la Generalitat. “Crec que la Casa Reial té un paper institucional que fa extraordinàriament bé, però honestament crec que no hagués estat de més que s'hagués reunit amb la presidenta del Parlament”, ha dit.

També ha avançat que abans que acabi aquesta setmana es posarà en contacte amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont “per normalitzar la interlocució”. Segons ha dit, és un contacte “fonamental” perquè “a Espanya hem perdut fins i tot el més essencial i obvi” que és que “cal seure, fins i tot per dir que no”. Pel contrari, creu que “no té cap sentit” que el president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, i l'anterior president de la Generalitat, Artur Mas, “hagin estat més d'un any sense comunicar-se”.

El líder dels socialistes ha fet aquestes manifestacions en una entrevista a TVE on també ha assegurat que Pablo Iglesias “s'equivoca” quan critica l'acord que els socialistes van assolir amb C's –al què es va sumar el PP- per a la confecció de la Mesa del Congrés.

“Em va semblar com un nen petit”. Amb tot ha insistit en la seva aposta per fer un govern “progressista” que hauria de liderar el PSOE amb el suport de Podem i de C's perquè “el 70% dels espanyols va votar canvi”, ha dit.

Sobre la polèmica pel nadó de la diputada de Podem Carolina Bescansa a l'Hemicicle, el líder dels socialistes ha afirmat que Bescansa “està en e seu dret de fer el que va fer”. Segons Sánchez, la imatge vergonyosa va ser la presència a l'Hemicicle del diputat del PP Pedro Gómez de la Serna.


Enllaç noticia :

http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/932600-pedro-sanchez-creu-que-felip-vi-hauria-dhaver-rebut-carme-forcadell.html