dimarts, 12 de gener del 2016

Nou dels deu morts en l'atemptat suïcida al centre d'Istanbul són alemanys

Redacció
 
ISTANBUL
 

El govern turc confirma que l'autor de l'acció era membre d'Estat Islàmic i que tots els morts són estrangers.

 
 
 
 
 
 
 
 
Un suïcidia es fa explotar al lloc més turístic d'Istanbul i provoca 10 morts i 15 ferits. Els fets han tingut lloc al centre turístic de la ciutat turca, a l'esplanada que hi ha entre Santa Sofia i la Mesquita Blava. Concretament, al barri de Sultanahmet. Segons algunes fonts, la deflagració ha passat sota l'obelisc que hi ha al centre de la plaça. El govern ha confirmat que Estat Islàmic és l'autor de l'acció terrorista.





La policia ha acordonat tot el centre de la ciutat i els equips mèdics s'han desplaçat a la zona. Segons fonts del govern turc, nou dels deu morts tenien nacionalitat alemanya. La majoria dels ferits també són turistes. Hi ha més alemanys i també un norueg i un peruà. Dos dels ferits estan molt greus. De fet, segons alguns testimonis, un grup de turistes procedents d'Alemanya eren a la zona quan hi ha hagut l'explosió.




Un membre d'Estat Islàmic ha estat l'autor de l'atemptat, segons ha confirmat el primer ministre turc, Ahmet Davutoglu, que també ha explicat que totes les víctimes mortals són estrangers. Davutoglu ha informat que el responsable de l'atemptat era un ciutadà saudita que combatia a Síria dins d'Estat Islàmic. Segons l'agència Dogan, es tracta de Nabil Fadli, nascut al 1988. El viprimer ministre turc, Numan Kurtulmus, ha dit que aquest terrorista no figurava en cap llista de possibles milicians i que va creuar fa pocs dies la frontera siriana. 

L'atac arriba tres mesos després del pitjor atemptat patit per Turquia en la seva història contemporània: 102 persones van morir a Ankara, la capital, en un doble atemptat suïcida reivindicat per Estat Islàmic. La política de Turquia, de suposada tolerància amb el grup jihadista instal·lat a Síria i l'Iraq li ha comportat atacs en el seu territori.


Enllaç noticia :

http://www.ccma.cat/324/nou-dels-deu-morts-en-latemptat-suicida-al-centre-distanbul-son-alemanys/noticia/2706876/