dijous, 28 de gener del 2016

El Parlament va per feina

| 28/01/2016 a les 00:00h

«No conec cap país del món on la constitució de les comissions parlamentàries fos seguida amb tant d'interès com a Catalunya en aquesta que serà la darrera legislatura autonòmica».





Germà Capdevila
Avui durant tot el dia s'aniran constituint les comissions parlamentàries d'aquesta legislatura, que ha de ser la darrera del període autonòmic. Ahir s'anunciaven els noms dels diputats que les presidiran. La prova que estem davant un moment històric del país és que fins i tot un fet tan poc noticiable com aquest desperta l'interès dels mitjans de comunicació d'aquí i de fora.

No conec cap país on l'activitat parlamentària desperti tant d'interès. La raó és molt clara: aquestes comissions han de fer la feina principal proposada en el full de ruta aprovat pel Parlament. Ha d'elaborar les normes que han de permetre una transició ordenada de l'Estat autonòmic a la República Catalana.


Desafio a qualsevol a llistar els noms dels presidents de les comissions parlamentàries de l'anterior legislatura. Només els més immersos en l'activitat política sabrien esmentar-ne més de dos o tres. És normal, perquè aquella era una legislatura autonòmica normal. Ara les coses han canviat.

D'aquí a 18 mesos –més amunt, més avall– aquest Parlament haurà d'executar el mandat democràtic del 27S i iniciar el procés d'independència. Per fer-ho, les comissions que es constitueixen avui han de fer molt bé la seva feina, superant els obstacles interns i externs que es trobaran dia sí, dia també. Per això és molt saludable que la seva activitat sigui notícia, que la seva labor sigui transparent i la puguem fiscalitzar i seguir amb atenció.


Enllaç article :