divendres, 15 de gener del 2016

El govern francès sí que rep l'independentisme cors

per B.F./AFP 15 de Gener 2016 a les 00.15 h

MÓN

Manuel Valls es reunirà amb els presidents de l'executiu i del parlament de l'illa, amb el reconeixement nacional i la situació dels presos polítics sobre la taula.





Jean-Guy Talamoni, en un míting electoral.   |   Pè a Corsica


El primer ministre francès, Manuel Valls, rebrà dilluns els dos nous presidents de Còrsega dilluns vinent a Matignon. El president del consell executiu, l'autonomista Gilles Simeoni, i el de l'Assemblea de Còrsega, l'independentista Jean-Guy Talamoni, es desplaçaran a París i mantindran una trobada amb el primer ministre de la República, en el marc del conjunt de trobades que està mantenint amb el conjunt de nous presidents regionals.

Simeoni i Talamoni, escollits presidents després de les eleccions regionals de desembre, tenen audiència per a dos quarts de sis de la tarda. Valls ja ha a rebutjat frontalment el concepte de "nació corsa" que defensen Simeoni i Talamoni, assegurant que "només hi ha una nació, la nació francesa". Simeoni, per contra, ja li ha respost: "Pretendre obviar que Còrsega va ser un Estat independent al segle XVIII, que hi ha un poble cors que és una realitat objectiva, crec que és donar l'esquena a una obvietat."


"Sempre hem dit que el diàleg amb l'Estat no es podia pas limitar als aspectes tècnics i jurídics, en vista de la importància del moment històric que viu Còrsega, de resultes dels comicis territorials i de l'aspiració de canvi", va anunciar Simeoni en el transcurs del seu primer discurs davant del parlament cors, dimarts.

Sobre la taula també hi haurà el cas dels 22 presos polítics que té l'independentisme armat cors. Sulidarità s'ha reunit oficialment aquest dijous amb el dos líders polítics per recordar-los els casos pendents de resoldre, i tant Simeoni com Talamoni han assegurat que en faran una prioritat. Es dóna la circumstància que Simeoni va ser l'advocat d'Yvan Colonna, condemnat per l'assassinat del prefecte Claude Érignac el 1998.



Sulidarità



Enllaç noticia :

http://www.mon.cat/cat/notices/2016/01/el_govern_frances_si_que_rep_l_independentisme_cors_156869.php