dimarts, 19 de gener del 2016

Colau i el PSC es volen carregar el simbolisme del Born Centre Cultural

Dimarts, 19 de gener de 2016 12:45 h

Els socialistes fins i tot han proposat que es tanqui l'equipament de manera temporal


Ada Colau ha fet pinya amb el PSC, Ciudadanos i el Partit Popular per rebutjar que el Born Centre Cultural mantingui la seva funció d’espai de memòria històrica. En una proposta d’Esquerra Republicana a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports del consistori per defensar que l’equipament continuï ajudant a recordar els fets de 1714, Barcelona en Comú ha fet pinya amb l’unionisme per votar en contra de la proposta i així eliminar la càrrega simbòlica que va adoptar el centre des que va obrir. 






El PSC ha proposat que es tanqui tot el centre

De fet, el partit a govern ha dit que “L’Ajuntament no ha d’intervenir en els criteris museístics dels centes culturals de la ciutat”. En la mateixa línia però elevant el to, el PSC ha demanat que es tanqui tot el centre de manera temporal, cosa que ha causat sorpresa i rebombori a la comissió, en paraules del regidor Daniel Mòdol. Ciudadanos ha reclamat eliminar tot rastre de la memòria històrica que representa l’espai i ha proposat convertir el Born en la seu de la Biblioteca Provincial de Barcelona.

Barcelona en Comú ha decantat la votació cap a les tesis unionistes

Si bé Juanjo Puigcorbé (ERC) ha dit que està d’acord amb la decisió del govern municipal d’acabar amb l’exposició temporal després d’estar més de dos anys en marxa i ser un èxit -només el 2014 hi van assistir 1,8 milions de persones-, ha defensat la necessitat de blindar el Born com a eina per recordar la memòria històrica perquè en els últims anys “no han cessat els intents de laminar o menystenir el centre per part d’alguns partits d’aquest consistori”. Amb tot, la proposta finalment ha quedat rebutjada amb els suports només d’ERC, CDC i la CUP, mentre que Barcelona en Comú ha decantat la votació cap a les tesis unionistes.

Demà la infanta Cristina perdrà la Medalla d'Or de l'Ajuntament de Barcelona

Demà el Ple de l'Ajuntament de Barcelona votarà sobre la necessitat de retirar la Medalla d'Or del consistori a la infanta Cristina, després dels múltiples escàndols de corrupció que l'han portada a asseure's al banc dels acusats del jutjats de Palma. La proposta ja es va portar al plenari el 2014, però es va acabar rebutjant. Aquesta vegada, amb noves majories, tot apunta que s'aprovarà i la infanta perdrà aquest reconeixement aconseguit el 1997 en motiu del seu casament amb Iñaki Urdangarin a la ciutat comtal.


Enllaç noticia :