dilluns, 11 de gener del 2016

A Puigdemont no li interessa el que digui Rajoy per ser «un president en funcions»

| 11/01/2016 a les 13:30h
NOU GOVERN

El flamant 130è president de la Generalitat recorda que a l’Estat encara no s’han fet els deures d’acordar una investidura

Admet que no hagués renunciat a l'alcaldia de Girona si no se li hagués encomanat aquesta "alta responsabilitat"

El president Puigdemont deixa de ser alcalde reivindicant el municipalisme.




Carles Puigdemont envoltat pels mitjans després del ple | Carles Palacio

El flamant 130è president de la Generalitat pel Parlament, Carles Puigdemont, ha respost aquest dilluns les paraules de Mariano Rajoy que va advertir que el govern espanyol “no deixarà passar ni una sola actuació que suposi contravenir la unitat i la sobirania”. “Mariano Rajoy és un president en funcions, per tant, fa declaracions en funcions. No m’interessa el que digui un projecte que s’acaba sinó el projecte que hagi de venir si n'ha de venir algun”, ha afirmat en el marc del ple que ha formalitzat la seva renuncia com alcalde de Girona. A més, Puigdemont ha recordat que, de moment, els deures que ha fet Catalunya arribant a un acord, encara no s’han fet a nivell de l’estat espanyol.

Puigdemont s'acomiada com a alcalde de Girona



Carles Puigdemont ja no és alcalde. S'ha acomiadat del càrrec de batlle de Girona en un ple extraordinari celebrat aquest matí. Ho ha fet en un discurs en el qual ha deixat clar que "l'empremta del municipalisme" marcarà "el nou país". Després del ple ha fet el seu segon tuit com a president repetint el "Visca Girona i visca Catalunya" amb el que clos el discurs de comiat.  








Puigdemont ha admès que no hagués renunciat a l'alcaldia de Girona si no se li hagués encomanat aquesta "alta responsabilitat". Això sí, ha recordat que el seu compromís era per dues legislatures –era alcalde des del 2011-. Respecte el seu antecessor ha assegurat que se sent "lleial" al president Artur Mas i n'ha alabat la renúncia per tractar-se d'un "sacrifici a favor de l'interès general".

Maria Isabel Muradàs s'ha convertit en l'alcaldessa en funcions. Tanmateix, tot apunta que només ho farà de manera provisional ja que encara no s'ha decidit qui ho farà de manera definitiva. De fet, Muradàs és militant d'UDC i, per tant, CDC apostarà per un altre candidat, que podrien ser Carles Ribas o Marta Madrenas.
Carles Puigdemont s'ha acomiadat com a alcalde. Foto: Carles Palacio
Enllaç noticia :