dilluns, 21 de desembre del 2015

Pablo Iglesias: ‘El referèndum és imprescindible’

Dilluns  21.12.2015  12:10

El dirigent de Podem defensa que En Comú Podem, Compromís-Podem i En Marea tinguin grup propi.












El dirigent de Podem, Pablo Iglesias, ha reiterat avui que el referèndum a Catalunya ‘és imprescindible’. Ho ha dit responent a la pregunta de si aquest punt era una línia vermella per a negociar una possible investidura de Pedro Sánchez. ‘Som l’única força que a Catalunya i a Espanya defensem sense matisos que hi hagi un referèndum’, ha afegit. Per Pabo Iglesias la defensa que fa Podem del dret de decidir és la millor manera de garantir la unitat d’Espanya, però d’una Espanya ‘plurinacional i diversa’.

En aquest sentit, Iglesias ha defensat que En Comú Podem, Compromís-Podem i En Marea disposin de grups parlamentaris propis al congrés. ‘‘És fonamental que hi haigi grup parlamentari català, gallec i valencià. Perquè el país cotinuï unit cal reconèixer la plurinacionaliat. Espero que la mesa del congrés entengui que Espanya és plurinacional i diversa i que aquests grups parlamentaris han d’existir. Hem demostrat que des de la diversitat i la pluralitat es treballa millor’, ha declarat.
Ací podeu veure la compareixença de Pablo Iglesias:







Xavier Domènech: ‘Vuit milions han votat a favor del referèndum de Catalunya’
El candidat de la candidatura En Comú Podem, que ha guanyat les eleccions espanyoles a Catalunya, Xavier Domènech, ha comparegut per fer una valoració del resultat d’ahir. Ha volgut posar en valor que ‘vuit milions de persones hagin votat a favor del dret de decidir, a favor del referèndum de Catalunya’ a tot l’estat espanyol. Domènech a supeditat la seva contribució a la governabilitat de l’estat espanyol a l’entrada ‘en temps constituents’ i a l’assumpció de la ‘pluralitat de propostes’. Si no, ha dit Domènech, no hi haurà majories.

Segons Domènech, el resultat d’En Comú Podem és ‘una victòria històrica per al país, perquè Catalunya ha votat pels drets socials, per una democràcia digna del seu nom i pel dret a decidir’.
‘Està clar que la principal força de canvi i sobiranista a Catalunya és En Comú Podem’, ha dit Domènech, i que ‘les majories s’hauran de conformar en aquest sentit’.

És per això que Domènech ha respost al continu oferiment que ERC ha realitzat durant la campanya per parlar després de les eleccions, i els ha dit que ara és En Comú Podem ‘qui està esperant’ a la formació republicana. Per Domènech, el resultat del 20-D apunta que calen ‘majories àmplies que s’agrupen a l’entorn de dos grans eixos: la recuperació dels drets social i l’acceptació real del referèndum a Catalunya’.

Així mateix, Domènech ha dit que ‘hi ha una majoria social a favor del canvi en contra de la plaga de la corrupció, a favor de discutir tot allò que estava tancat des de fa dècades’. En aquest sentit ha afegit: ‘Primer posem per davant els principis constituents, ens trobem davant temps constituents, i és l’hora d’assumir que des del 2011 s’han mogut plaques tectòniques a nivell social.’



Domènech: ‘Vuit milions han votat a favor del... per vilawebtv



Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/pablo-iglesias-referendum-imprescindible/