dilluns, 14 de desembre del 2015

Amazon instal·larà al Prat un gran centre logístic per al sud d'Europa

XAVIER GRAU Barcelona






Terrenys de l'Incasòl adjudicats a Amazon per fer un gran centre logístic. /ACN


L' Institut Català del Sòl (Incasòl) ha signat aquest dilluns l'adjudicació d'una parcel·la de 15 hectàrees del Prat de Llobregat a Amazon, el gegant mundial del comerç electrònic, per 30 milions d'euros. Amazon vol construir en aquests terrenys un dels seus principals centres logístics del sud d'Europa.

La companyia optava des d'octubre a l'adjudicació d'aquesta finca, on podria construir un magatzem de fins a 210.000 metres quadrats, i podria arribar a crear entre 1.400 i 2.000 llocs de feina. La multinacional del comerç electrònic, ha expressat la seva satisfacció per aquesta adjudicació, que ara està pendent de la formalització. Amazon té un més per signar un contracte d'arres i després fer la compra dels terrenys.


La multinacional, que ja té un magatzem a San Fernando d'Henares, a prop de Madrid, ja fa temps que en volia obrir un de més gran a la zona de Barcelona. Però hi havia alguns condicionants que sembla que s'han solucionat. Entre aquestes condicions de la companyia estaven l'arribada de la línia 9 del metro al polígon Mas Blau del Prat de Llobregat, que està prevista per al proper mes de febrer; la llicència d'obres per construir el magatzem, i la implantació d'algunes rotondes a la zona per facilitar l'accés de camions de gran tonatge.

Més enllà d’això, el contracte de compravenda està condicionat encara a l’aprovació d’una modificació del Pla General Metropolità (PGM) per satisfer la petició de l’empresa de construir fins a 19 metres en alçada, i afegir a l’ús logístic principal els altres usos complementaris. Segons ha informat l’Incasòl, les condicions de la modificació ja ha superat diversos tràmits administratius i està a prop de ser aprovada. 

A l'acte d'adjudicació de la parcel·la hi ha assistit el president de la Generalitat, Artur Mas, els consellers de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i el director de l’Institut Català del Sòl, Francesc Damià Calvet, i l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, entre altres autoritats.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha celebrat aquesta "nova inversió estrangera d’una gran multinacional a prop del Prat" i ha indicat que aquesta nova implantació deixa clar que és "radicalment fals" que la inversió estrangera estigui fugint de Catalunya "com a conseqüència del procés".

Al contrari, el president ha dit que s'està arribant a "xifres rècord d'inversió estrangera" i, segons el president, això indica que hi ha atractiu i "estem ben posicionats i tenim futur". Mas també ha recordat que la inversió comportarà la creació d'ocupació i ajudarà a deixar enrere la crisi econòmica.

L’alcalde d’El Prat de Llobregat, Lluís Tejedor, ha mostrat la seva satisfacció pel treball realitzat del consistori i l’Incasòl durant els últims dos anys "fins a concretar-se en una inversió molt important d’una multinacional" que representa, ha dit, "una oportunitat per l’activitat econòmica i concretament per la creació de llocs de treball, principal objectiu que tenim". Al seu parer, la situació estratègica d’El Prat ha estat determinant en l’elecció de la companyia. "A partir d’ara confio que es pugui concretar el projecte industrial d’inversió i treballarem perquè es pugui concretar l’operació", ha anunciat.


Enllaç noticia :