dilluns, 14 de desembre del 2015

La Marató de la diabetis i l'obesitat aconsegueix 7.015.367 euros

| 14/12/2015 a les 00:23h
LA MARATÓ

El programa solidari mobilitza més d'un milió de persones en més de 2.000 activitats per recaptar fons per a la investigació

VÍDEO Presentadors de diverses edicions de La Marató ballen disfressats dins un cotxe

 

 


Toni Cruanyes entrevista alguns dels convidats a La Marató | ACN


 

La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio ha recaptat 7.015,367 euros per finançar projectes de recerca científica de la diabetis i l'obesitat, dues de les malalties del metabolisme més freqüents a Catalunya. El programa conduït per Toni Cruanyes i Ana Boadas ha arrencat a les vuit del matí d'aquest diumenge i com cada edició, ha comptat amb els testimonis de persones afectades per aquests trastorns, actuacions musicals i altres sorpreses, com el vídeo de periodistes de la cadena ballant disfressats dins un cotxe.

Enguany s'han mobilitzat més de 2.300 voluntaris, 2.200 activitats i 700 poblacions. A les comarques de Lleida per exemple s'han organitzat unes 400 propostes diferents per recollir fons per la iniciativa. Una de les més originals, la subhasta solidària de 49 fotografies de l'exposició Apòstols del rock, del fotoperiodista Francesc Fàbregas, ha aconseguit recollir més de 1.000 euros. Les tradicions curses solidàries, les parades amb vendes de productes i els actes de cultura popular tampoc han faltat en aquesta 24a edició.

On van a parar les donacions? La Marató ha posat a disposició una pàgina de transparència amb l'objectiu de satisfer com es procedeix amb uns diners que es recullen amb la solidaritat dels ciutadans.

Diabetis

La diabetis és una malaltia crònica i apareix quan el nostre cos no pot regular la quantitat de sucre (o glucosa) que té a la sang. El sucre, que obtenim a través del menjar, és aliment per les nostres cèl·lules. Però perquè hi pugui arribar, necessitem la insulina, una hormona que fabrica el pàncrees. En les persones que tenen diabetis, el pàncrees no produeix prou insulina o bé l’organisme no la utilitza de manera adequada. Això fa que el sucre es quedi a la sang i provoqui molts problemes a l’organisme.

Hi ha diferents tipus de diabetis. Les més comunes són la diabetis tipus 1, la diabetis tipus 2 i la diabetis que afecta les embarassades o diabetis gestacional. Actualment, la malaltia és per a tota la vida: no té cura, però té tractament.

Obesitat

L'Organització Mundial de la Salut considera l’obesitat una epidèmia mundial. És una malaltia que afecta molts òrgans del cos: és un excés de greix que s’acumula. El greix és important per viure perquè és una reserva d’energia. Però és important no tenir-ne en excés. No tothom crema igual el que menja i el mecanisme de l’obesitat és molt complicat i encara força desconegut perquè té una gran predisposició genètica, tot i els hàbits de vida també tenen un paper rellevant. Les persones amb obesitat tenen més risc de desenvolupar altres malalties.
 

Vint temes entre els quals podem trobar "hits" dels 80, com "Viure és tan meravellós", la versió que ha fet Black del seu famós "Wonderful life", cançons molt arrelades a Catalunya, com "Amor particular" de Lluís Llach, cantada per Miquel Abras i Rozalén, o música dance, com "Tu tens la força", que interpreta Inna.








Enllaç noticia :