dilluns, 14 de desembre del 2015

El Govern demana a la UE permetre una independència dins les seves fronteres

Dilluns, 14 de desembre de 2015 12:45 h

El Secretari d’Afers Exteriors de la Generalitat, Roger Albinyana, exigeix al diari escocès ‘Herald Scotland’ que els 28 passin a l’acció.

 

 



El Secretari d’Afers Exteriors de la Generalitat, Roger Albinyana



El govern de la Generalitat no té intenció d’aturar-se en el camí de la internacionalització del procés encara que estigui en funcions. L’executiu reclama a la UE un “protocol o un mecanisme” per permetre que un territori comunitari es pugui independitzar sense que hagi d’abandonar la Unió. 

Ho ha demanat el secretari d’Afers Exteriors, Roger Albinyana, en un article al diari escocès ‘Herald Scotland’, on ha demanat que els 28 tinguin més capacitat de resoldre problemes interns.

"La independència no ha d'espantar"


“Ni Catalunya ni Escòcia són un problema, una decisió democràtica i pacífica presa per una majoria d’europeus d’un territori mai no hauria de fer por”, afirma Albinyana. També recorda que a banda de Barcelona i Edimburg, cap altre territori de la UE ha proposat una independència del seu estat, així que també per aquest motiu no ha d’espantar.

El secretari d’Exteriors de la Generalitat també exigeix “més democràcia, més diàleg, més tolerància i més justícia” per superar els nous reptes interns i externs, perquè si no, els extremismes creixeran.  


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/459298/el-govern-demana-a-la-ue-permetre-una-independencia-dins-les-seves-fronteres