dilluns, 30 de novembre del 2015

Última hora : La CUP proposa una presidència rotatòria i quatre mesures més per formar govern

Un president de consens, un lideratge polític coral, una copresidència i un Comissionat per a la internacionalització del procés sobiranista, són les opcions que la formació de l'esquerra independentista posa sobre la taula

Junts pel Sí no farà cap més oferta a la CUP


| 30/11/2015 a les 21:14h
 
 
 
 
La CUP ha plantejat cinc propostes a Junts pel Sí per formar un Govern no presidit per Artur Mas: un president de consens, un lideratge polític coral, una presidència rotatòria, una copresidència i un Comissionat per a la internacionalització del procés sobiranista, segons un escrit publicat al seu web.

La resposta de la CUP arriba hores després que Junts pel Sí hagi anunciat que no els faria cap més oferta i que la presidència de Mas és innegociable. Aquestes són textualment les cinc propostes que la formació ha publicat a la seva pàgina:

"President de consens
Tot i l’acord de Junts pel sí  en relació el seu candidat a la Presidència,  tenint en compte que la Presidència requereix del suport de, com a mínim, la CUP-CC, es creu que cal treballar per un acord per la investidura que tingui present que hi ha un espectre ideològic encara més divers que el que hi ha a JxSI, i que per tant, cal cercar un candidat de consens que reforci la transversalitat i la pluralitat de l’ independentisme.

En aquest sentit, es fa la proposta concreta que el candidat sigui el cap de llista de JxSi, entenent que pel fet que ha ocupat aquesta posició ha aglutinat el suport dels partits i independents que conformaven la candidatura i compta, a més, amb el suport del grup parlamentari de la CUP-CC i podria, a més, no generar el vot contrari d’altres formacions.

Lideratge polític coral
3 persones que visualitzen la direcció del nou Govern de forma col·legiada i mancomunada i que tenen responsabilitats en les àrees clau del Govern Provisional: Emergència Social, Procés Constituent i Internacionalització del projecte republicà.

Malgrat la normativa vigent només permet investir un únic President, apostem perquè aquest lideratge polític es fixi en el mateix Ple d’Investidura, proposant que s’investeixin alhora els 3 presidents, compartint la intervenció i generant imaginari col·lectiu i mancomunat des del primer moment.

Presidència rotatòria
Malgrat la normativa vigent només permet investir un únic President, i no en preveu la rotació, creiem que en aquests 18 mesos hi podria haver la rotació presidencial a fi i efecte de consolidar, simbòlicament, la transversalitat de l’aposta independentista.

Co-Presidència
Malgrat la normativa vigent només permet la investidura d’un President i d’un Conseller en Cap o Vicepresident, entenem que la normativa podria revisar-se a fi i efecte d’adaptar-la a una nova vocació política; construir un sistema menys presidencialista i que ens acosti amb fórmules més democràtiques al procés constituent.

Comissionat per la internacionalització del Procés
Entenem que Artur Mas podria tenir un paper clau en la internacionalització del procés, i en aquest cas, entenem que un Comissionat nomenat pel Govern i avalat per la majoria Parlamentària podria permetre que es visualitzés en l’àmbit internacional com a una figura que, aprofitant el cabal de la Presidència autonòmica, es visualitzés com l’ex President autonòmic que treballa per la construcció de la República independent."
 
 
Enllaç noticia :