dilluns, 9 de novembre del 2015

Rajoy: "Ni Catalunya es desconnectarà, ni hi haurà cap fractura"

Redacció


Mariano Rajoy ha anunciat que demanarà la suspensió immediata de la resolució independentista aprovada aquest migdia al Parlament i també els seus "possibles efectes". El president del govern espanyol ho ha dit en una declaració institucional a Béjar, a Salamanca, on aquest dilluns farà un míting. Rajoy ha anunciat que acaba de signar la sol·licitud d'urgència de dictamen del Consell d'Estat i que dimecres firmarà el recurs davant el Tribunal Constitucional per frenar la iniciativa de la cambra catalana. D'aquesta manera, la resolució quedaria en suspens de manera automàtica i amb comunicació a la presidenta del Parlament.



El cap de l'executiu ha parlat per telèfon amb el líder socialista, Pedro Sánchez, abans que el ple del Parlament aprovés la resolució conjunta de Junts pel Sí i la CUP que vol ser l'inici del procés cap a la independència de Catalunya.

Durant la declaració, Rajoy ha explicat que "a la societat catalana, les pretensions secessionistes no han fet més que dividir", però ha afegit que "ni Catalunya es desconnectarà d'enlloc, ni hi haurà cap fractura (...) Ningú haurà d'escollir ni renunciar a la seva identitat espanyola i europea."

El president del govern espanyol ha remarcat: "Utilitzarem només l'Estat de Dret, però tot l'Estat de Dret; només la llei, però tota la llei", i ha advertit que espera que el recurs que firmarà davant el TC sigui "l'últim pas". Quan li han preguntat si pensa aplicar l'article 155 de la Carta Magna, Rajoy ha contestat que espera no haver-ho de fer i que això seria "el millor senyal de tots els possibles."


Video Vilaweb TV :


Rajoy apunta a Forcadell  en l’ofensiva contra... per vilawebtv


Enllaç video VilaWeb TV : http://www.dailymotion.com/video/x3d125q_rajoy-apunta-a-forcadell-en-l-ofensiva-contra-la-declaracio-independentista_news





Enllaç noticia :

http://www.ccma.cat/324/rajoy-ni-catalunya-es-desconnectara-ni-hi-haura-cap-fractura/noticia/2695636/