dilluns, 2 de novembre del 2015

CDC: "Si el TC impugna la resolució, haurem de seguir endavant"

per Bernat Ferrer 2 de Novembre 2015 a les 13.48 h 

Marta Pascal assegura que la votació d'inici del procés independentista pactada amb la CUP "es tirarà endavant", tot i que C's, PSC i PP vulguin bloquejar-la per la via judicial.

 

 


La portaveu de CDC, Marta Pascal, a la seu del partit.   |   B.F.


Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) es mostra convençuda que la resolució independentista que Junts pel Sí (JxSí) va pactar la setmana passada amb la CUP "es tirarà endavant" de totes, totes. "No ens farem enrere", ha assegurat la portaveu convergent, Marta Pascal, assegurant fins i tot que si les formacions unionistes recorren al Tribunal Constitucional espanyol (TC) i aquest "decideix impugnar una resolució política, haurem de seguir endavant".

Segons la portaveu convergent, debatre -i aprovar- la resolució d'inici del procés constituent que ha de culminar en una República catalana independent no és altra cosa que "donar compliment al mandat democràtic" del 27-S, motiu pel qual entén que una hipotètica suspensió jurídica per part del TC no hauria de tenir efecte en els diputats.

El Parlament ha convocat per a demà al matí una reunió de la junta de portaveus que hauria de desencallar el bloqueig formal que el PP ha sotmès la declaració independentista. Per a Pascal, aquesta reunió s'ha d'emmarcar en el dia a dia estàndard de la cambra, per bé que els populars encara no s'hagin constituït formalment com a grup parlamentari.

Pascal s'ha expressat en aquests termes a la sortida del Comitè Executiu Nacional del partit, en què assegura que "hi ha hagut un aval a l'estratègia plantejada" per la cúpula convergent, volent així minimitzar les filtracions que apuntaven a un malestar de part de dirigents.
"Marge per a la negociació" amb la CUP

Pascal també s'ha mostrat convençuda que la negociació amb la CUP per definir qui serà el proper president del Govern, durant aquesta setmana, pot acabar donant fruits. "Estem asseguts a la taula parlant-ne", ha assegurat, reiterant que el candidat de JxSí a la presidència és Artur Mas. Tot i el rebuig frontal de la CUP a investir Mas, Pascal ha reiterat que uns i altres acabarien "sent capaços" d'entendre's

Preguntada novament sobre la possibilitat que JxSí acabi optant per un altre candidat que la CUP pugui votar afirmativament, ha insistit: "No hi ha cap fissura respecte el lideratge del president Mas."

"Hi ha marge prequè ens posem d'acord", ha reiterat, i ha apuntat que "la discreció" amb què es porten les negociacions és clau, "perquè és el que les enforteix".


Enllaç noticia :

http://www.mon.cat/cat/notices/2015/11/marta_pascal_152848.php