dimecres, 11 de novembre del 2015

Artur Mas es reuneix al Palau de la Generalitat amb Anna Gabriel i Benet Salellas


Dimecres  11.11.2015  16:12

PAÍS




Anna Gabriel passa davant el president Mas després de fer el seu discurs al parlament.


El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, es reuneix aquesta tarda al Palau de la Generalitat amb els diputats de la CUP Anna Gabriel i Benet i Salellas, segons que informa TV3.
El diari El País ha estat el primer d’informar de la reunió, i ha publicat una foto de l’entrada de Salellas i Gabriel al Palau:





Demà al matí, a la sessió plenària del parlament, es farà la segona votació per a la investidura de Mas. A la primera, ahir al vespre, Mas no va aconseguir la majoria absoluta requerida: només va tenir el vot favorable dels seixanta-dos diputats de Junts pel Sí, i el vot negatiu de tots els altres, inclosos els de la CUP.

Per a la votació de demà només es requereix una majoria simple, però per això Mas necessitaria almenys els vots favorables de
dos diputats de la CUP i l’abstenció dels altres vuit. La CUP ha repetit moltes vegades que no pensava investir Mas i ha arribat a proposar públicament Raül Romeva com a candidat alternatiu a la presidència.

Avui s’han intensificat els contactes entre Junts pel Sí i la CUP per la investidura. El president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, havia confirmat a TV3 que la seva formació i la CUP tindrien converses durant tot avui per a mirar de desencallar la investidura del president i la formació d’un nou govern. I avisava a la CUP que, pensant en una possible fórmula que permeti d’investir president Artur Mas, no acceptarien un president ‘per a fer bonic’.

Turull ha dit a la CUP que hi ha un seguit de propostes polítiques impossibles d’acceptar, tant per Mas com per Junts pel Sí. ‘La presidència és una institució molt important, i no pot haver-hi ni un president, ni un govern, ni un parlament per a fer bonic; han de ser institucions molt fortes en un moment tan transcendent’, ha afegit.

A parer seu, un bon acord és aquell en què tothom cedeix alguna cosa. ‘Se sap que a nosaltres ens toca governar –ha afegit–; demanem que, vistes quines seran les conseqüències de governar, ens deixin que ens organitzem, perquè haurem de retre’n comptes nosaltres.’ Amb això ha remarcat que havia de ser Junts pel Sí que triés els noms del president i els consellers.


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/artur-mas-es-reuneix-al-palau-de-la-generalitat-amb-anna-gabriel-i-benet-salellas/