dimecres, 21 d’octubre del 2015

Qui són els empresaris detinguts avui per la guàrdia civil?

Dimecres  21.10.2015  13:22

SOCIETAT

Cinc directius de constructores han estat detinguts, sota la sospita d'haver pagat comissions il•legals per les adjudicacions d'obres públiques.

 

 


Xavier Tauler, en una imatge d'arxiu.


Els agents de la guàrdia civil han entrat de bon matí a escorcollar la seu de CDC, al carrer de Còrsega de Barcelona, i a més han detingut el tresorer del partit, Andreu Viloca. En la tercera fase de l’operació Petrum, que investiga una suposada trama contra el cobrament de comissions del 3%, també han estat detinguts cinc empresaris catalans. Són acusats d’haver pagat presumptament comissions il·legals per les adjudicacions d’obres públiques en ajuntaments governats per Convergència. Són aquests:


Josep Antoni Rosell, director general d’Infraestructures.cat, un organisme públic de la Generalitat que s’encarrega de gestionar l’obra pública.

Sergi Lerma, directiu de l’empresa Oproler.

Xavier Tauler, ex-conseller delegat de Copisa i encausat en el cas que investiga el pagament de comissions il·legals a Jordi Pujol Ferrusola.

José Luis Romero, administrador de Rogasa, empresa propietat de la constructora Rehac SA i que ha fet donatius a CDC.

Jordi Soler, conseller delegat del Grup Soler. Aquesta empresa hauria pagat a la Fundació CatDem el 3% per la construccció d’un centre cívic a Sant Fruitós de Bages, segons una informació publicada per El País.

Jordi Duran, directiu d’Urbaser, propietat d’ACS, que en aquests darrers exercicis ha estat una de les principals empreses donants a la Fundació CatDem.

Josep Manel Bassols, directiu de la constructora Enseñat i Roca i ex-batlle d’Anglès (La Selva).


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/qui-son-els-empresaris-detinguts-avui-per-la-guardia-civil-operacio-petrum/