dijous, 29 d’octubre del 2015

Margallo intenta situar peces del PP a les ambaixades en el temps afegit

Dijous, 29 d'octubre de 2015 20:00 h


A 50 dies pel 20D, el ministeri d’Exteriors reparteix els llocs de representació més sucosos com Washington, Berlín, Londres o Roma


José Manuel García-Margallo, després d’una legislatura convulsa a Exteriors,ara pretén lligar el relleu a les principals ambaixades abans que entri un nou executiu a l’Estat i arrenca el procés de renovació de 43 ambaixades quan falten 50 dies pels comicis. Algunes veus ja apunten a la voluntat de col·locar algun ‘amiguet’ d’última hora abans de la debacle del PP, altres que el PP vol garantir personal diplomàtic de pura cepa dretana.









Margallo vol posar cullerada fins l'últim sospir

El ministre d’Exteriors ha posat en joc el càrrec de màxim representant d’Espanya als llocs més sucosos, com ara Washington, Berlín, Ginebra, la Unió Europea (Brussel·les), el Vaticà, Londres o Moscou. El termini perquè els diplomàtics que es vulguin postular ho facin acaba demà passat. Així, abans que arribin les eleccions Margallo ja podrà haver fet una tria. En principi, serà el nou govern qui acabarà de decidir els representants de l’Estat, però l’actual titular d’Exteriors hi haurà posat cullerada i potser ja haurà tancat alguns noms.

Wert, l'exemple a seguir


Tot i que se suposa que Margallo vol despolititzar aquests càrrecs amb un nou sistema d’elecció, en qualsevol cas el consell de ministres espanyol pot escollir qui vulgui, fins i tot si no s’ha presentat al procés que es tanca demà passat, cosa que fa aixecar suspicàcies. Segons el digital El Confidencial, són molts els funcionaris del ministeri que recelen del teòricament transparent procediment per no col·locar amiguets.

En primer lloc perquè Margallo ha ofertat aquestes places en l’últim moment, i en segon lloc per exemples com el de Wert, designat per representar Espanya a l’OCDE a París després de saltar del govern de Madrid i després que la seva dona aconseguís feina també a la capital francesa.



Enllaç noticia :