dimarts, 20 d’octubre del 2015

La mesa del parlament pren forma amb noms i cognoms

Dimarts  20.10.2015  13:19

PAÍS

Junts pel Sí tindrà la majoria de la mesa amb Carme Forcadell com a presidenta i el PP en quedarà fora.

 

 





La composició de la mesa del Parlament pren forma a mesura que passen les hores i els partits presenten els seus candidats. Dilluns, a tot estirar, s’ha de constituir el Parlament de Catalunya i el primer pas és la constitució de la mesa que el presidirà. Com ja es va saber ahir, la presidenta del parlament, a proposta de Junts pel Sí, serà Carme Forcadell. La coalició tindrà la majoria de la mesa, amb tres membres més, segurament un de cedit per la CUP, que vol mantenir-se al marge dels càrrecs.

La vice-presidència primera serà per Lluís Corominas i Ciutadans ha proposat José María EspejoSaavedra, número tres del partit, per ocupar la vice-presidència segona. Els altres secretaris seran David Pérez (PSC) i Joan Josep Nuet (Catalunya Sí que es Pot) i la convergent Ramona Barrufet, a l’espera aquesta última de veure si entra finalment la CUP. El PP, doncs, es quedaria fora de la mesa.


Tot i tenir els mateixos diputats que Catalunya Sí que es Pot, el partit de Xavier García Albiol va obtenir divuit mil vots menys.

El Parlament ‘de tots’

Carme Forcadell, proposta d’ERC per presidir el Parlament, ha assegurat a Ciutadans, PSC i Catalunya Sí que es Pot que intentarà que la cambra sigui la ‘de tots’. ‘Els enviaria un missatge que intentaré que com a mínim sigui el Parlament de tots. Representa el poble de Catalunya, i això és el que intentaré’ ha dit en declaracions de Catalunya Ràdio. Respecta la posició que pugui tenir la CUP de mantenir-se al marge de les institucions i dels càrrecs, però ha opinat que estaria bé que formés part de la mesa.

Escolteu les declaracions que ha fet Carme Forcadell a Catalunya Ràdio:





Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/la-mesa-del-parlament-pren-forma-amb-noms-i-cognoms/