dimarts, 20 d’octubre del 2015

CECOT s’assabenta per la premsa de l’expedient que li ha obert Foment del Treball

Dimarts  20.10.2015  13:56

ECONOMÍA

La tensió entre les patronals pels posicionaments sobre la independència, darrere de la decisió.

 


El president de la Cecot, Antoni Abad.

La patronal Foment del Treball, que integra diverses patronals catalanes, va decidir ahir d’obrir un expedient a CECOT que pot acabar amb l’expulsió de la patronal terrassenca. La raó oficial d’aquest expedient és que CECOT pot haver comès una infracció dels estatuts de Foment per l’expansió territorial. El comitè executiu de Foment és qui ha pres la decisió d’obrir l’expedient, però, segons ha pogut saber VilaWeb, no n’ha informat encara la patronal vallesana, que se n’ha assabentat per la premsa. Fins que no rebin una notificació formal i oficial, els dirigents de CECOT no es pronunciaran sobre l’expedient obert.


Ara serà la comissió de règim intern de Foment qui analitzi si la configuració i les actuacions de CECOT ‘entren en conflicte amb les dispisicions previstes en els estatuts’ de la patronal dirigida per Joaquim Gay de Montellà.

La raó oficial de l’expedient no pot amagar les tensions viscudes darrerament entre el comitè executiu de Foment i CECOT pel posicionament de les patronals sobre la independència de Catalunya.

Si bé CECOT ha expressat que el seu compromís serà sempre amb allò que decideixi el poble de Catalunya de manera democràtica, Foment ha estat hostil al procés d’independència i ha demanat negociar l’encaix de Catalunya a Espanya.


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/cecot-sha-assabentat-per-la-premsa-de-lexpedient-que-li-ha-obert-foment-del-treball/