divendres, 30 d’octubre del 2015

CDC i ERC aniran amb llistes diferents el 20-D «perquè el referèndum ja s'ha fet»

| 30/10/2015 a les 12:19h
ELECCIONS ESPANYOLES 20-D

Josep Rull i Marta Rovira oficialitzen que a les eleccions espanyoles els dos partits sobiranistes no repetiran la fórmula de Junts pel Sí

Asseguren que servirà per "maximitzar els espais electorals"

Compartiran part del programa

Francesc Homs i Gabriel Rufián, els candidats

CDC i ERC es presentaran per separat a les eleccions espanyoles

 

 


Josep Rull i Marta Rovira, a la roda de premsa a l'Hospital de Sant Pau | ACN

Convergència Democràtica i Esquerra Republicana han oficialitzat aquest migdia que concorreran de comú acord en llistes separades amb les seves pròpies sigles a les eleccions espanyoles del proper 20 de desembre. Aquesta duplicitat serà tan a les llistes al Congrés com a les del Senat i en totes les quatre circumscripcions.

Els secretaris generals d'ambdós partits, Josep Rull i Marta Rovira, han comparegut conjuntament als jardins del complex modernista de l'Hospital de Sant Pau per explicar els motius per no reeditar una fórmula com Junts pel Sí. Concretament, el dirigent de CDC ha assegurat que "el referèndum ja l'hem fet" i que ara l'objectiu és "defensar les bases del 27-S" per "reforçar-nos democràticament".


De fet, l'acord presentat avui consta de quatre punts: donar contingut al mandat democràtic obtingut el 27-S, que es farà a través d’un manifest polític, obert a les altres forces catalanes; donar suport a les accions que aprovi el Parlament i el Govern en relació al full de ruta cap a la independència; garantir el màxim suport a les llistes independentistes, i definir en els respectius programes electorals el seguiment del full de ruta.

Rull ha proclamat que “si per guanyar el plebiscit havíem d’anar junts, ara toca eixamplar l’espai sobiranista, i per això toca que cada formació vagi sola a les eleccions”. En aquest sentit ha assenyalat que “compartirem una part del programa, tot allò que es refereix al full de ruta cap a la independència”.

Marta Rovira, per la seva banda, ha destacat que cal “que no se’ns escapi ni un sol vot independentista, i a Madrid mostrarem un pla d’acció conjunt”. La número dos d’ERC ha assegurat que “els plebiscits no tenen segona volta. Ara no tenia sentit que repetíssim la mateixa fórmula del 27-S”. La secretària general d'ERC que estan tancant la part comuna del programa de cara a les eleccions espanyoles, que farà referència exclusivament al procés sobiranista.

Al Senat, sembla clar que les llistes independentistes podran copar els quatre escons de Lleida i Girona, mentre que tindran més dificultats per assegurar-se tots els de Barcelona i Tarragona.

Francesc Homs i Gabriel Rufián, els caps de llista

Gabriel Rufián, membre de Súmate i del secretariat nacional de l'ANC, serà el cap de llista d'ERC a les eleccions espanyoles. Rufián –que avui ha anunciat per carta que deixava la direcció de l'Assemblea- farà tàndem amb el veterà diputat Joan Tardà, que repetirà com a número 2. D'aquesta manera, els republicans aposten per un independent com a cap de llista. La candidatura tindrà la sigla d'Esquerra Republicana i se li afegirà el nom d'alguna plataforma cívica.

Francesc Homs –que fa pocs dies va assegurar que els independentistes anirien "junts" al 20-D-, per la seva banda, serà el cap de llista de Convergència. Tanmateix, ni Josep Rull ni Marta Rovira han volgut confirmar oficialment cap dels dos noms. La secretària general d'ERC ha assenyalat que primer "li hauran de preguntar" i ha recordat que el consell nacional per tancar la qüestió se celebrarà el proper 7 de novembre.
Enllaç noticia :