dissabte, 12 de setembre del 2015

Un estudi assegura que l'enquesta del CIS va rebaixar els resultats dels independentistes

| 12/09/2015 a les 10:52h

La "cuina" de l'enquesta oficial de l'institut espanyol redueix quatre punts el percentatge de Junts pel Sí i la CUP, segons "Público"

El CIS pronostica una majoria absoluta ajustada dels partits favorables a la independència .



Estimación de JM&A para el Parlament de Catalunya tras el 27S tomando en cuenta el CIS de septiembre.


El diari Público ha publicat aquest dissabte un informe de l'Observatori Continu JM&A que assegura que el CIS va "cuinar" els seus resultats del sondeig publicat el 10 de setembre per tal de reduir en fins a 4,7 punts el percentatge de vots que aconseguiran els partits independentistes el proper 27-S. D'aquesta manera, Junts pel Sí i la CUP sumarien, en comptes del 44% que pronosticava, el 49%.


Per escons, la "cuina" de l'institut espanyol els dóna 68-69, mentre que JM&A ho aproxima als 72 diputats. Una altra incongruència la troben en els vots de la CUP. Segons el CIS, n'obtindria 230.000 però de les taules del mateix CIS i segons l'estudi, n'haurien de ser 100.000 més.

Un altre error que han observat és que, malgrat que el PP té una intenció de vot del 3,4%, la converteixen en un 9,4%, i a la CUP, que en té una del 5,6%, li augmenten només 0,3% dècimes. Sobre aquest darrere incís, apunten: "Una ridícula correcció impròpia d'una estimació demoscòpica seriosa".


Enllaç noticia :



1 comentari :

Joserp Maria ha dit...

ENQUESTES SON ENQUESTAS I RÈS MÈS. WINSTON CHURCHILL, AMB LA SEVA FREDA IRÒNIA SEMPRE DEIA RESPECTE A LES ENQUESTES. > CREIEU-VOS NOMÈS AQUELLAS ENQUESTES, QUE VOSALTRES HAGUEU POGUT FALSEJAR <