dissabte, 12 de setembre del 2015

L'ANC, disposada a «donar cobertura» a accions de desobediència civil

| 12/09/2015 a les 12:02h

Jordi Sánchez ha assegurat que l'entitat oferirà suport en cas d'una victòria dels partits sobiranistes el 27-S i un bloqueig per part de l'Estat.






El president de l'ANC, Jordi Sánchez, ha assegurat que l'entitat està disposada a "donar cobertura" a accions de desobediència civil si són necessàries en cas d'una victòria dels partits sobiranistes el 27-S i un bloqueig per part de l'Estat.

En declaracions a Catalunya Ràdio, ha explicat: "L'ANC haurà de ser un canal de mobilització també en moments en què pugui donar una cobertura a la ciutadania en processos que, segur que en algun moment o altre viurem, per exemple de desobediència social".


Sánchez ha assegurat que "no hi ha hagut moviment social gran que hagi plantejat desafiaments importants a l'statu quo que hagi guanyat aquests desafiaments sense plantejar la desobediència", i ha afirmat que l'ANC estarà preparada per proposar eventuals accions de desobediència si són necessàries.

Ha posat com a exemple de desobediència civil tributar els impostos en una Agència Tributària catalana: "Aquest serà un acte de sobirania que aquest país haurà de fer en algun moment del seu trajecte cap a la independència".

Per la seva banda, el president d'Òmnium Cultural, Quim Torra, ha afirmat que després d'anys de procés sobiranista "potser les manifestacions que s'hagin de fer a partir d'ara siguin d'un altre tipus, però no per la Diada".


Enllaç noticia :