divendres, 25 de setembre del 2015

Un empresari vinícola català explica a Bloomberg els beneficis de la independència

Divendres  25.09.2015  13:14

PAÍS

Josep Maria Albet i Noya explica la discriminació que pateixen les bodegues catalanes per part de l'estat espanyol.






Un empresari vinícola català, Josep Maria Albet i Noya, ha estat entrevistat pel prestigiós mitjà nord-americà, Bloomberg, en un reportatge de poc més de dos minuts. Hi explica els avantatges dels quals gaudirà Catalunya si assoleix la independència: ‘Tenim la primera oportunitat després de moltes generacions de construir un país nou: amb noves lleis, amb una nova constitució,… Tot nou. Això és increïble’.

Diu que el seu sector vitivinícola català està molt mal tractat per part de l’estat espanyol i en posa un exemple: ‘Quan vaig a fires de Londres, Nova York o Frankfurt, a tot arreu haig de pagar-me un estand. Tres mil euros. I davant meu hi ha les bodegues espanyoles, que no paguen res. Els ho paga tot el govern espanyol. És un exemple de la discriminació que patim dia rere dia. Estem cansats d’això.’


Creu que la independència pot ocasionar una petita pèrdua del mercat espanyol, sobretot si es fa un boicot. Amb tot, diu que a Catalunya i a la resta del món poden trobar-hi nous clients.








Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/un-empresari-vinicola-catala-explica-a-bloomberg-els-beneficis-de-la-independencia/