dimecres, 16 de setembre del 2015

Pernando Barrena: “L’Estat és capaç de qualsevol cosa després del 27-S”

Dimecres, 16 de setembre de 2015 05:00 h

El portaveu de Sortu diu que Otegi està cridat a jugar un paper molt important en els propers temps a Euskadi


El dirigent històric abertzale Pernando Barrena ha alertat Catalunya que es prepari perquè l’Estat espanyol “és capaç de qualsevol cosa” durant la campanya electoral del 27-S i després de les eleccions. “Utilitzen mitjans de coacció contra la voluntat dels pobles i les persones per imposar uns esquemes no desitjats”, ha afirmat en una entrevista al directe!cat. Amb tot, afirma que “no hi ha cap mesura coercitiva que pugui parar la voluntat d’un poble per decidir el seu futur”.





El procés català, "molt positiu" pels abertzales

Barrena creu que la situació catalana està influint Euskadi molt “positivament” pels interessos dels abertzales i està convençut que a partir d’ara encara ho farà més. A més, es mostra esperançat que els ciutadans facin l’evolució de l’autonomisme al sobiranisme com a Catalunya. Tot i això, ha deixat clar que hi ha dues diferències entre els dos territoris: la negativa de moment del PNB de fer el gir cap a l’independentisme i el procés de pau obert.

L'Estat encara pot posar traves a Otegi



L’any vinent se celebraran eleccions al País Basc i Barrena ha explicat que compten amb Arnaldo Otegi per presentar-se a la candidatura independentista: “Està cridat a jugar un paper molt important en els propers temps a Euskadi”. Segons el portaveu de Sortu, “si no hi ha sorpreses, la seva excarceració està prevista per l’abril de l’any vinent”, però l’Estat pot posar traves inhabilitant-lo per càrrecs públics.

Entrevista del directe!cat

L’entrevista es pot seguir al vídeo que acompanya la notícia i gira al voltant de la possible influència del procés català a Euskadi, l’organització d’una possible llista unitària similar a la catalana al País Basc, les diferències entre els dos processos, el possible retorn d’Otegi i la reacció de l’Estat al resultat del 27-S.





Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/432115/pernando-barrena-lestat-es-capac-de-qualsevol-cosa-despres-del-27-s