divendres, 18 de setembre del 2015

La Junta Electoral demana a Mas que s’abstingui de pronunciar discursos institucionals en plena campanya

Divendres  18.09.2015  13:00






Barcelona (ACN).- La Junta Electoral Provincial de Barcelona ha admès un recurs del PSC en contra del discurs institucional que el president de la Generalitat i número 4 de la candidatura Junts pel Sí, Artur Mas, va pronunciar el dia 11 de setembre a la nit per valorar la Via Lliure. La Junta Electoral demana a Mas, a través del seu escrit, que en el que queda de campanya electoral s’abstingui de realitzar actes similars a la declaració de la Diada o que suposin una vulneració de la normativa electoral. Segons l’òrgan electoral, el president va infringir “els principis d’objectivitat i de transparència del procés electoral i d’igualtat entre els actors electorals que estableix l’article 50 de la LOREG”.


La Junta Electoral dóna la raó al PSC que en la seva denuncia argumentava que la declaració del president, “anunciada i difosa com institucional”, del dia de la Diada a la nit a través de TV3, va suposar una “utilització” de la seva condició de president de la Generalitat i d’un mitjà de comunicació per traslladar als electorals el missatge ideològic de la candidatura amb la què concórrer a les eleccions del 27-S. Un fet que, segons el PSC i la Junts Electoral, vulnera l’article 50 de la LOREG.

En conseqüència, la Junta Electoral Provincial de Barcelona ha acordat estimar la denuncia del PSC i declara que, amb el discurs institucional de la Diada en plena campanya, Mas va infringir els “principis d’objectivitat i transparència del procés electoral i d’igualtat entre els actors electorals” que imposa als poders públics la LOREG.

Finalment, la Junta Electoral requereix a Mas que com a president de la Generalitat i en el que queda de campanya, s’abstingui de realitzar actes similars al del discurs institucional de la Diada o que suposin una vulneració de la normativa electoral.


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/la-junta-electoral-demana-a-mas-que-sabstingui-de-pronunciar-discursos-institucionals-en-plena-campanya/