dissabte, 26 de setembre del 2015

La cúpula policial espanyola desembarca a Catalunya amb 900 antiavalots

per Redacció 26 de Setembre 2015 

Amb secretisme i esglaonadament, un total de 19 grups de la Unitat d'Intervenció Policial han arribat al Principat per la previsió d'aldarulls que fa Interior.




L'Ultra dretà J.Fdez Díaz, ministre de l'Interior / EP



Amb secretisme i de forma esglaonada, el Ministeri de l'Interior està traslladant a les últimes hores a centenars d'agents de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP) a Catalunya per a la jornada electoral de demà diumenge, segons informa eldiario.es. Finalment, seran 19 grups de la UIP presents el 27-S a la comunitat autònoma, al voltant de 900 agents, tot i que la seguretat ciutadana és competència exclusiva dels Mossos d'Esquadra, i el Cos Nacional de Policia es limita a la vigilància dels edificis de l'Estat, han informat a eldiario.es fonts policials.



La rellevància del dispositiu també es posa de manifest en el desplaçament de part de la cúpula policial a Barcelona. Està previst que al capdavant del desplegament estigui seu ideòleg, i el de tots els anteriors coincidents amb dates assenyalades del procés sobiranista, el director adjunt operatiu de la Policia, Eugenio Pino.

Amb total seguretat estarà també a Barcelona el cap de la Unitat Intervenció Policial a nivell estatal, José Miguel Ruiz Igusquiza. El comissari en cap de la UIP estarà acompanyat pel seu immediat superior, el membre de la Junta de Govern de la Policia Florentino Villabona, comissari general de Seguretat Ciutadana.  
Només esdeveniments del tipus d'una cimera europea, que van acompanyades d'impressionants desplegaments de seguretat, han merescut en el passat el desplaçament des de Madrid de membres de la cúpula policial.
Enllaç noticia :