dissabte, 5 de setembre del 2015

Èxit sense precedents de l’acte unitari independentista del Carmel, feu de Colau

Divendres, 4 de setembre de 2015 23:10 h

Més de 300 persones de perfils heterogenis omplen l’espai Boca Nord, tot i la pluja


Els partits i entitats independentistes han registrat un èxit sense precedents en un acte unitari sobiranista al barri del Carmel de Barcelona. CDC, ERC, CUP i entitats com l’Assemblea, Òmnium, Súmate, Sí amb Nosaltres i Altres Andalusos han unit forces davant d’un públic entregat en un dels barris en què Ada Colau va registrar un dels millors resultats en les eleccions municipals d’enguany. 





Símptoma d'un canvi de majories

En concret, va assolir el 34,7% dels vots, davant del 13,8% de les tres formacions independentistes juntes, però l’èxit d’avui pot ser un símptoma d’un canvi de majories. Més de 300 persones han omplert l’espai Boca Nord del barri, tot i que l’acte estava programat a l’aire lliure i a causa de la pluja, s’ha hagut de fer caminar la gent concentrada uns minuts per anar a un lloc sota cobert.

Suma de forces entre Junts pel Sí i la CUP



L’esdeveniment ha comptat amb membres de les dues llistes independentistes que es presenten als comicis, Junts pel Sí i la CUP, i també les principals entitats sobiranistes del país. Els ponents han estat Alfred Bosch (ERC), Anna Figueres (CDC), Eulàlia Reguant (CUP), Juan Batlle (Súmate), Maria Dantas (Sí amb nosaltres), Lluís Cabrera (Altres Andalusos), Eulàlia Solé (Òmnium) i Jaume Marfany (ANC). L'acte s'ha vist interromput per un moment per uns crits des de l'exterior del recinte, que increpaven l'orador en aquell moment, Alfred Bosch, amb crits com: "¡Viva España, hijos de puta! ¡Polacos de mierda!".

Màrius Serra i Karmele Marchante, presentadors

Tots els oradors han donat arguments per la independència, han insistit en la necessitat de convèncer els indecisos i han estat exigents a l’hora de demanar la construcció d’un país amb tots els drets i llibertats possibles. Els presentadors han estat Màrius Serra i Karmele Marchante, i tant l’audiència com els oradors tenien perfils molt heterogenis: totes les edats, orígens diferents dins i fora de l’Estat i tant catalanoparlants com castellanoparlants.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/429079/exit-sense-precedents-de-lacte-unitari-independentista-del-carmel-feu-de-colau