dimecres, 30 de setembre del 2015

Eurodiputats catalans demanen una reunió amb el vicepresident de la Comissió Europea per l’encausament a Mas

Dimecres  30.09.2015  17:02

MÓN

Podem també demana que Brussel·les intervingui.

 

 




Els eurodiputats d’ERC-NeCat, CDC, UDC i ICV han demanat una reunió amb el vicepresident de la Comissió Europea i responsable de Relacions Interinstitucionals, l’Estat de Dret i la Carta de Drets Fonamentals, Frans Timmermans, per parlar de les imputacions d’Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau pel 9-N. Els eurodiputats Josep Maria Terricabras, Ernest Maragall, Ramon Tremosa, Francesc Gambús i Ernest Urtasun asseguren en una carta enviada avui dimecres estar ‘profundament preocupats’ pel fet que posar les urnes el 9-N ‘pugui ser considerat com a causa d’imputació o fins i tot de presó’. Els eurodiputats volen debatre amb Timmermans sobre ‘possibles solucions europees’ a la situació.


‘Com que vostè està a càrrec de l’Estat de Dret a Europa, i també dels Drets Fonamentals, ens agradaria tenir una trobada personal en els propers dies per explicar-li aquesta greu situació i debatre possibles solucions a nivell europeu per garantir un estàndard comú d’independència judicial’, asseguren Terricabras, Maragall, Tremosa, Gambús i Urtasun en una carta a la qual ha tingut accés l’Agència Catalana de Notícies. ‘Estem molt preocupats pel fet que posar les urnes perquè la gent pugui donar la seva opinió sobre un determinat tema pugui ser considerat com a causa per a una imputació o fins i tot presó’, indiquen els eurodiputats.

Podem també demana que la Comissió intervingui

Per altra banda, els eurodiputats Ernest Urtasun (ICV) i Pablo Iglesias (Podem) han denunciat aquest dimecres a la Comissió Europea les imputacions en una pregunta parlamentària a la Comissió Europea. Urtasun i Iglesias consideren que ‘posar urnes perquè la gent expressi la seva opinió mai pot ser delicte’. Els dos eurodiputats pregunten a l’executiu comunitari què farà ‘per garantir la separació de poders i l’exercici lliure de les funcions dels càrrecs electes’. Segons Urtasun i Iglesias, ‘l’extrema politització de la justícia espanyola vulnera principis democràtics bàsics’.

En un comunicat, Pablo Iglesias i Ernest Urtasun defensen que la Comissió Europea podria intervenir d’acord amb les seves competències per protegir l’Estat de Dret. Els dos eurodiputats també recorden a la Comissió Europea que una de les parts de la querella contra Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega és el sindicat d’extrema dreta Manos Limpias.


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/eurodiputats-catalans-demanen-una-reunio-amb-el-vicepresident-de-la-comissio-europea-per-lencausament-a-mas/