dimarts, 8 de setembre del 2015

Esclaten els nervis a La Moncloa

Dimarts, 8 de setembre de 2015 05:00 h

Les veritables enquestes auguren una victòria del sí a Catalunya i el govern espanyol s’afanya a canviar l’estratègia, del discurs d’una Catalunya independent inviable econòmicament al desastre econòmic per Espanya.


En pocs dies el govern espanyol ha posat en marxa mesures polítiques, com la reforma exprés de la llei del TC, i ha tornat a pressionar amb operacions jurídiques com els escorcolls mediàtics , i tot apunta a que en prepara més sorpreses que necessitarà justificar davant la opinió pública espanyola i a nivell internacional. En aquest sentit cal interpretar les paraules del ministre Montoro assegurant que “la independència de Catalunya seria un desastre econòmic per Espanya”. Quin millor argument per justificar mesures que atempten contra l’estat de dret que assegurar que està en joc, a més de la unitat, la supervivència econòmica d’Espanya?.




fot: La Moncloa


La unitat d’Espanya com a idea força passa a segon terme

El ministre d’Hisenda en una entrevista a la Cope d’aquest dilluns ha assegurat que la independència de Catalunya "no és sostenible econòmicament" per a l'Estat perquè "provocaria una crisi social" que seria "terrible per al conjunt d'Espanya".De fet, El País ja apuntava maneres en la portada de diumenge: “El desafiament secessionista català provoca un fre a la inversió”, i assegurava que només el mes de juny el capital internacional ha retirat 21.000 milions d’euros del mercat espanyol a causa de la incertesa política que frena els inversors internacionals.

Les amenaces i planys en el discurs del PP denoten nerviosisme


A banda de les declaracions de Montoro, el ministre de Justícia, Rafael Català, ha assegurat també aquest dilluns que "El govern prendrà totes les mesures necessàries si Mas se salta la llei", i el d’Educació, Íñigo Méndez de Vigo, ha sentenciat que una DUI mai seria reconeguda per la Unió Europea, si no és acceptada per Espanya. Però malgrat que ministres i càrrecs del PP insisteixen que Catalunya mai serà independent, els moviments del govern espanyol i del PP apunten cap a un altre sentit.

De fet, García Albiol, ja va anunciar que “s’ha acabat la broma”, i Rajoy que s’han acabat “les consideracions”. No casa la contundència d’Albiol, Català i Menéndez de Vigo amb els planys de Montoro, i l’explicació és que els nervis han esclatat a Gènova i La Moncloa i com sempre van tard, perquè amb una majoria del sí el procés no s’aturarà.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/429424/esclaten-els-nervis-a-la-moncloa