dimecres, 2 de setembre del 2015

El “seny” d’Unió s’estavella

Dimecres, 2 de setembre de 2015 10:15 h

L'entorn d'Unió impulsa un front civil per a la tercera via que no acaba d'arrencar, malgrat el suport de l’Estat


L’entorn d’Unió fa uns mesos que treballa per crear una plataforma ciutadana a mig camí entre l’ANC i Societat Civil Catalana, que faci bandera del diàleg per acabar amb el procés. Segons publica el Punt Avui, “el nucli dur de la idea”, principalment l’entorn d’Unió, busca la complicitat d’empresaris afins i caps visibles d’entitats de la societat civil per situar la nova plataforma, però malgrat que el projecte no acaba de reeixir, la plataforma es podria presentar en breu.  
 




El PP es bolca en Unió

Vist com s’ha bolcat el govern del PP en Unió - fins i tot els mitjans madrilenys parlen que “Unió té l’aval tàcit del Govern central”-, el finançament del nou artefacte per mantenir la unitat d’Espanya no serà un inconvenient.

Duran al servei de l’Estat



Com indica el Punt Avui,  aquesta nova aliança pel diàleg que s’està bastint a Catalunya “s'emmarca en l'ofensiva que ha desencadenat en les últimes setmanes l'aparell de l'Estat”, i cita la carta de Felipe González , les declaracions d’Aznar  sobre l’esmicolament de Catalunya, i les de Duran i Lleida carregant contra Mas a la Cadena Ser assegurant que el president “ja no està capacitat” per dialogar amb l'Estat. De fet algunes piulades a la xarxa ja comparaven ahir amb ironia a Duran amb el general Pétain, cap d’Estat en la França ocupada per l’Alemanya nazi, que va mantenir una política col·laboracionista amb els nazis i que va acabar tancat a cadena perpètua. 


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/428251/el-seny-dunio-sestavella