dimecres, 2 de setembre del 2015

El "realisme màgic" afecta a PP i Ciudadanos

Dimecres, 2 de setembre de 2015 12:05 h

Una gran part dels votants del PP i Ciudadanos creuen que Junts pel Sí farà la independència


Segons l’enquesta publicada ahir per la SER la majoria d’espanyols creuen que Junts pel Sí tirarà endavant el seu full de ruta i declararà la independència. El més curiós, però, és l’elevada acceptació d’aquest fet entre els votants del Partit Popular i Ciudadanos, malgrat que els líders dels seus partits repeteixen incansablement que la independència és una opció irreal, surrealista i ridícula. Sembla doncs, que "el realisme màgic" que atribueix l'unionisme a Mas i Junqueras, també afecta els votants d'aquests partits unionistes. A l'enquesta el federalisme tampoc en surt ben parat. 
 




A l’unionisme no se’l creuen ni els seus

Un 30,4% i un 34,7% dels votants del PP i Ciutadans respectivament creuen que “la coalició de Junts pel Sí emprendrà el full de ruta per a la proclamació de la independència de Catalunya”, una xifra més que elevada si es compara amb els qui pensen el contrari, només una mica per sobre (37,4% i 34,7%). Un fet que rebel·la que la credibilitat de l’unionisme cau en picat fins i tot fora de Catalunya. L’estratègia de ridiculització del procés, i la no voluntat de parlar honestament del futur de Catalunya passa factura als immobilistes, fins al punt que els seus mateixos ja no se’ls creuen, i la voluntat explicativa dels independentistes, malgrat els nombrosos obstacles, fa que la coherència s’estengui com una taca d’oli.

I el federalisme on és?


 

El que sí que sembla que els espanyols consideren una opció totalment irreal és el federalisme, que en total només és considerat com una opció real a Catalunya per un 11,2%. 


Una demostració més de que les terceres vies i mitjos camins cap a la independència no tenen cabuda en un Estat que mai ha contemplat ni volgut realment aquesta opció.   


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/428301/el-realisme-magic-afecta-a-pp-i-cs-1