dilluns, 7 de setembre del 2015

El Barça i l’Espanyol junts per defensar l’esport català

Dilluns, 7 de setembre de 2015 14:05 h

Volen defensar l’esport a Catalunya dels greuges històrics i de l’intervencionsime de l’Estat


Avui s’ha presentat a l’INEFC de Barcelona Guanyarem, una campanya que recull suports de gent del món de l’esport català, amb la presència de Xavier Vinyals, president de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, Josep Ramon Vidal, representant de la Unió de Consells Esportius de Catalunya, Josep Maria Bartomeu, president del FC Barcelona, i Joan Collet, president del RCD Espanyol. Avui s’han fet públics els 100 primers suports de gent del món de l’esport (podeu consultar-los tots a www.guanyarem.cat) entre els quals hi ha campions olímpics, campions del món, campions d’Europa, i altra gent de l’esport català, de més d’una quarantena de disciplines. Tanmateix, la campanya ja compta d’entrada amb més de 500 suports que s’aniran fent públics en els propers dies i pretén aconseguir-ne molts més a través de la xarxa.  
 
 
 


La declaració
 

El manifest que s’ha presentat avui defensa l’esport “ com a motor històric de la societat catalana” i “ànima del nostre país” per la seva capacitat associativa, com a eina integradora dels nouvinguts i com a element bàsic de cohesió social i de foment de la salut. Així mateix el document denuncia que  “aquest model s’ha posat en perill per la disminució dels recursos econòmics, un creixent intervencionisme extern i l’aprofundiment dels greuges històrics que, sobretot, afecten els esportistes més joves i les entitats més modestes”

En aquest sentit la campanya es proposa estar al costat de  l’esport català perquè disposi de més recursos públics i privats per poder desenvolupar el model basat en valors que Catalunya ha volgut seguir sempre i perquè un major nombre dels esportistes catalans puguin competir en els grans esdeveniments internacionals

El derbi en defensa de l’esport català


 

Durant la roda de presentació de la campanya Josep Maria Bartomeu ha recordat que “el Barça treballa per l’esport català perquè el portem al nostre ADN”, mentre Joan Collet s’ha mostrat orgullós de la història de l’Espanyol, que “sempre ha estat al costat de l’esport català i hem estat pioners en moltes modalitats”.


Més suports, amb el polze alçat
 

Des d’avui i fins dijous cada dia Guanyarem publicarà al seu web nous suports d’esportistes i gent del món de l’esport català, així com vídeos d’entrevistes  per fer evident el suport que ha tingut la campanya en tots els àmbits de l’esport: des de la base fins a l’elit. La primera de les entrevistes, demà, a Pep Guardiola.

A més, Guanyarem convida a tothom a involucrar-se en la campanya i donar-hi suport. Només cal fer-se una foto amb el polze aixecat, com la resta de suports de la campanya, i penjar-la a les xarxes socials amb l’etiqueta #Guanyarem. D’aquesta manera, es pretén que un gest positiu es converteixi en transversal i vagi més enllà del món de l’esport.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/429514/el-barca-i-lespanyol-junts-per-defensar-lesport-catala