dimarts, 4 d’agost del 2015

'Tribune de Genève': "Catalunya vol posar a prova el seu desig d’independència"

04/08/2015

PLEBISCITÀRIES

El diari ginebrí afirma que "anticipant les eleccions, el president català vol fer d’una victòria un referèndum sobre la independència".


Nerea Rodríguez




El diari ginebrí ‘Tribune de Genève’ també es fa ressò de la convocatòria d’eleccions per part del president de la Generalitat, Artur Mas, pel proper 27 de setembre, i destaca en el titular que “Catalunya vol posar a prova el seu desig d’independència”. A més, en el subtítol assegura que “anticipant les eleccions, el president català vol fer d’una victòria un referèndum sobre la independència”.

L’article del diari ginebrí comença preguntant-se si “els resultats de les properes eleccions, embarcaran els catalans cap a la independència?”, i explica que “anticipant-se a un any de les eleccions regionals, la data es va fixar ahir per al 27 de setembre. El president català, Artur Mas, espera accelerar el procés cap a una sobirania irreversible. Des que va arribar al poder el 2012, el líder nacionalista pretén la independència de Catalunya mentre que no hi ha cap manera legal a Espanya que ho permeti”.


Alhora, el text destaca que “Madrid, que s'oposa ferotgement el procés d'independència, ha intentant, a través dels tribunals, fer descarrilar diverses iniciatives executives dels sobiranistes. En aquests dies, el primer ministre, Mariano Rajoy, ha advertit a l'Executiu català sobre qualsevol ‘lliscament’ fins amenaçar amb l'article 115 de la Constitució, que transfereix les prerrogatives locals al govern espanyol: una humiliació per als catalans”.

El diari avisa, doncs, que “la confrontació és previsible” i que “la ira de Madrid és especialment forta, perquè una minoria molt activa dels catalans vol tallar tots els llaços amb la capital”. Segons l’article, “aquest és el cas de l'ANC, una organització informal responsable de totes les mobilitzacions de masses a favor de la independència durant els últims quatre anys”.

Finalment, conclou assegurant que “pels independentistes, el temps és curt. En els últims mesos, la seva popularitat està disminuint: cada vegada més, els catalans són més sensibles als problemes socials que als relacionats amb la sobirania”.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/08/_tribune_de_geneve_catalunya_vol_posar_a_prova_el_seu_desig_d_independencia_111367.php