divendres, 28 d’agost del 2015

Pressions de Rajoy a Merkel perquè faci un gest a favor de la unitat d'Espanya

28/08/2015

El president espanyol i la cancellera alemanya coincidiran dimarts en una cimera empresarial a Berlín.


Lluís Bou

La cara de Merkel es un poema


El govern espanyol està fent gestions diplomàtiques per intentar que la cancellera alemanya, Angela Merkel, faci dimarts vinent un gest públic a favor de la unitat d'Espanya. La tesi fins ara d'Alemanya ha estat que el procés sobiranista és un afer intern espanyol, i ha evitat sempre pronunciar-se més enllà d'això.

El govern espanyol voldria en canvi un posicionament més favorable a les seves tesis, i ha fet arribar aquesta inquietud a la diplomàcia alemanya.

El govern espanyol considera que l'escenari de la setmana vinent és el més favorable per al pronunciament de Merkel.


El president espanyol i la cancellera alemanya coincidiran l'1 de setembre a Berlín en una cimera empresarial entre Espanya i Alemanya, amb la presència de representants empresarials dels dos Estats.  

Està previst a més de Rajoy visiti l'indret de vacances de Merkel a Stralsund, a dues hores de cotxe de Berlín, com a mostra de sintonia entre els dos polítics.

Hores d'ara es desconeix quina serà la resposta alemanya, i si el gest, en cas de produir-se, serà tan compromès com voldria l'executiu espanyol.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/08/pressions_de_rajoy_a_merkel_perque_faci_un_gest_a_favor_de_la_unitat_d_espanya_112015.php