dimarts, 25 d’agost del 2015

Munic, Berlín, Amsterdam, Quito i Paranà dibuixen punters que assenyalen el Parlament de Catalunya

Dilluns, 24 d'agost de 2015 20:10 h

Després de Polònia i el Quebec, Alemanya, Holanda, Equador i Argentina participen de la mobilització de les Assemblees Exteriors de l'ANC en suport a la Via lliure a la República catalana.


L'objectiu d'aquestes mobilitzacions és reforçar la difusió als diferents països països del procés cap a la independència que es viu a Catalunya. Les vies van desenvolupar-se en un ambient reivindicatiu i festiu amb el qual atreia l'atenció dels conciutadans i enfortia el sentit de germanor entre els catalans que hi participaren (convocats i espontanis). Podeu seguir les següents Vies lliures internacionals (Getaway to the Catalan Republic) a la pàgina www.catalanassembly.org



Berlín

 Alemanya:
Dissabte 22, Munic: 50 persones dibuixaren un punter humà de diferents colors a la cèntrica Karlsplatz-Stachus, davant la porta de Karl o Karlstor de Munic. Encapçalat per una pancarta on es lega legar «Die Katalanen wollen über Ihre Zükunft abstimmen» ("Els catalans volen decidir el seu futur"), l'acte va transcórrer en un ambient festiu i es va concloure amb balls de sardanes.

Diumenge 23, Berlín: Participaren unes 90 persones en el punter emplaçat davant de la Konzerthaus de la capital alemanya, finalitzaren l'acte cantant Els segadors. El lema que podia llegir-se en aquesta mobilització era: "Katalonien neuer Staat Europas" ("Catalunya nou estat d'Europa)

Holanda:
Diumenge 23, Amsterdam: unes 100 persones dibuixaren el punter davant del Rijksmuseum, a la Museum Square. Durant l'acte hi hagueren parlaments de Liz Castro (coordinadora de la Comissió d'Incidència Internacional de l'ANC) i de Miquel Marzàbal (coordinador de l'AE d'Holanda). Glòria Coll recità "la pell de brau", i a les 17:14 es feu un minut de silenci.minut de silenci a 17:14. Es tancà l'acte cantant "l'estaca" i amb un brindis final.




Amsterdam
© Philip Menke.


Equador:
Diumenge 23, a la ciutat La Mitad del Mundo (a 13 Km al nord de Quito), a tocar de la nova Seu Permanent de la UNASUR (Unión de Naciones Suramericanas). Participaren unes 30 persones de l'ANC Equador, del Casal Català de Quito, i de la Colla Castellera del Casal (el Cap de Colla de la Qual és Galo Montalvo, equatorià, i que durant molts anys va pertànyer a la Colla dels Xiquets de Valls).


Quito


L'acte consistí en aixecar un petit castell coronat amb el punter que aixecava l'anxeneta. Tingué lloc al migdia, a la ciutat La Mitad del Mundo, on hi ha un monument que assenyala la línia divisòria del Paral·lel (Latitud 0-0'-0'' on tot comença) que separa hemisferis Nord i Sud.

Fer el punter a latitud 0-0'-0'' fou un acte de marcada simbologia amb la campanya: on tot comença (inici i punt de partida de tot), i que enllaça també amb la Meridiana de Barcelona. La localització de l'acte es reforçava també pel fet que és on s'ubica l'edifici que acull les nacions sud-americanes alliberades de la Corona espanyola (gairebé tots els països sud-americans celebren les seves independències a l'agost).

Argentina:
Diumenge 23, Paranà: unes 15 persones entre les quals s'hi comptaven membres de l'ANC Argentina i del Casal Català de Paranà reivindicaren també de forma festiva el dret a decidir dels pobles i la Via lliure a la República Catalana, en suport a la mobilització de l'11S a la Meridiana. Des de la capital de la província d'Entre Ríos es sumaven així al camí cap al 27S, on els catalans podrem exercir el nostre dret a decidir.



Paraná



Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/426606/munich-berlin-amsterdam-quito-i-parana-dibuixen-punters-que-assenyalen-el-parlament-de-cat