dissabte, 8 d’agost del 2015

Mataró es presta a espanyolitzar el cel abans del 27-S

 Dissabte, 8 d'agost de 2015 13:15 h

Les Forces Armades espanyoles s’aboquen a la Festa del Cel de Mataró. Avions caça de l’exercit espanyol sobrevolaran Catalunya una setmana abans de les plebiscitàries del 27-S.


La Festa del Cel que organitza l’Ajuntament de Mataró amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, tindrà lloc a Mataró el 19 i 20 de setembre i enguany comptarà amb nombrosa presència d’aeronaus militars espanyoles. Segons publica El Confidencial digital, l’Exèrcit de Terra, el de l’Aire i l’Armada espanyola s’ha bolcat en l’exhibició aèria i han incrementat de forma molt notable la seva presència a l’esdeveniment. Cal preguntar-se sobre la idoneïtat d’un esdeveniment amb forta presència militar espanyola just abans de les eleccions plebiscitàries que a més té lloc a la capital d’una comarca, el Maresme, on partits sobiranistes com ERC i CDC han estat les forces més votades en les eleccions municipals. 
 
Foto: Ministeri de Defensa
 


Un desplegament de l'exèrcit sense precedents

Segons el digital, els organitzadors asseguren que la presencia confirmada dels avions militares espanyols fa que el programa d’aquest any sigui el millor dels últims deu anys. Enguany hi participaran dos dels caces més potents de les Forces Armades espanyoles, un Eurofighter i un F-18.

A més a més, dos helicòpters de l’exèrcit de Terra: la nau d’atac Eurocopter Tigre, i una de transport de càrrega pesada, el Boeing Chinook. L’Armada enviarà un avió a reacció, el  Harrier AV-8B.
El desplegament d’aquest 2015 contrasta amb l’escarransida participació d’aeronaus de l’exercit espanyol  de l’any passat - la Patrulla Aspa i un Eurocopter-, que es va justificar per les retallades en combustible.

El festival que tradicionalment se celebrava el 27 i 28 de setembre s’ha avançat per no coincidir amb la jornada electoral perquè requereix d’un dispositiu de seguretat i emergències important que el fa incompatible amb una jornada electoral.

Un motiu més per aturar la Festa del Cel


El passat juliol ERC-Moviment d’Esquerres, VoleMataró, CUP i ICV-EUiA demanaven al nou govern municipal format per CiU i PSC que aturés immediatament la Festa al Cel, argumentant “la despesa econòmica desproporcionada que suposa aquest esdeveniment”, que en l’edició passada va suposar una despesa aproximada de 600.000 euros de diner públic.

També argumentaven que un espectacle “amb presència i protagonisme militar no és el model de promoció més adequat per a la ciutat” perquè contradiu els valors de la pau i l’antimilitarisme, constituint, a més, un nou malbaratament ambiental finançat amb diner públic.


Enllaç noticia :

http://directe.cat/424039