dilluns, 17 d’agost del 2015

Junqueras: “Hi ha molta gent emocionalment espanyola que votarà independència”

Dilluns, 17 d'agost de 2015 10:45 h

El president d’ERC assegura que és impossible fer una política d’esquerres si no tens les eines d’un estat


El president d'ERC, Oriol Junqueras, en una entrevista a la Cadena Ser ha recordat al candidat de Catalunya Sí que Es Pot, Lluís Rabell, que la prioritat d'Esquerra és la independència. Rabell la setmana passada va apuntar la possibilitat d'un tripartit d'esquerres, amb CUP i ERC després del 27-S per fer polítiques d'esquerres i treballar per la convocatòria d'un referèndum. Junqueras, li ha deixat clar que les  properes eleccions són el referèndum que l'Estat ha negat i ha convida Rabell a sumar-se al projecte independentista.  
 
 
 "La nostra prioritat en aquests moments és construir un nou estat. Si això és compartit per qui sigui nosaltres estarem encantadíssim de compartir-hi govern", ha assenyalat el republicà.

Junqueras ha considerat que hi ha molta gent emocionalment espanyola que votarà independència i ha argumentat que la relació serà millor quan Catalunya i espanya puguin parlar entre dos iguals, perquè, ha assenyalat, “No és una relació entre iguals que els ciutadans de Catalunya no votin gairebé ningú a un partit i que després aquest partit apliqui les seves decisions en el país”.


També ha rebutjat que el PP amb un suport extraminoritari com el que pot obtenir a Catalunya el 27-S pugui seguir prenent les decisions des de Madrid sobre la gestió i el pressupost de Catalunya.

Sobre les retallades ha puntualitzat que en molts casos han faltat les eines i ha recordat que el ministeri d’hisenda és qui limita la capacitat d’endeutament.

“Si els diners no hi són, és molt difícil invertir”, ha dit, i ha afegit que en una Catalunya independent els ciutadans de Catalunya decidiran en què gastar els diners.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/425555/junqueras-hi-ha-molta-gent-emocionalment-espanyola-que-votara-independencia