divendres, 14 d’agost del 2015

Fernández Díaz prova de desviar el debat de Rato al 27-S: "És més interessant parlar de Catalunya"

Acusa el PSOE i CDC d'anar de la mà "per no parlar d'aquestes coses i només de la reunió del 29 de juliol" al ministeri de l'Interior.


MARIONA FERRER I FORNELLS Madrid




El ministre de l'Interior, J.Fdez Díaz, durant la compareixença a la comissió d'Interior del Congrés / EFE


El torn de rèplica  durant la compareixença al Congrés per aclarir la reunió amb l'imputat Rodrigo Rato ha pogut amb el ministre de l'Interior. Jorge Fernández Díaz s'ha començat a posar nerviós quan ja no tenia un guió al davant. El primer trompicó ha estat intentant explicar les diferències entre una reunió pública i privada. Ha tardat cinc minuts en argumentar que ell té dues agendes, una d'oficial i una de particular, que dins de l'oficial n'hi ha una de pública i no pública.

Però quan ha tornat a recuperar el to ha estat quan ha desviat el tema cap a Catalunya. Ha acusat tant el PSOE com Convergència d'anar de la mà "per no parlar d'aquestes coses i només de la reunió del 29 de juliol" al ministeri de l'Interior. "És més interessant parlar de Catalunya", acusant els socialistes de no embolicar-se amb la "bandera nacional" a Catalunya i sí fer-ho a la resta de l'Estat.


Ha atacat durament el portaveu de CDC a la comissió d'Interior, Feliu Guillaumes, que  l'ha acusat de "recrear la brigada Político-Social franquista" amb les seves polítiques contra Catalunya. "Estan en el grup parlamentari on està i el que estan fent a Catalunya, podria ser més prudent respecte la llei i estat de dret perquè des del seu partit no poden donar lliçons de respecte a la lluita contra la corrupció. Sincerament, em sona a broma pesada", ha dit Fernández Díaz enmig d'aplaudiments dels diputats populars.

El ministre ha recordat les "fotos meravelloses" dels dirigents de Convergència acompanyant el secretari general del seu partit a declarar. " Digui als seus coreligionaris que tornin al sentit comú i al respecte a la llei i a l'estat democràtic i de dret i a la separació de poders. I quan els hi digui, vingui aquí", ha conclòs, emfatitzant que les eleccions a Catalunya són " autonòmiques" (ho ha puntualitzat dues vegades seguides.

Abans de concloure el torn de rèplica, ha recordat que quan va començar en la funció pública hi havia el president Josep Tarradellas: "Per desgràcia ja no hi és, amb el seu sentit de la rectitud".


Enllaç noticia :