dilluns, 10 d’agost del 2015

ERC reclama una Barcelona lliure de nomenclatura borbònica

Dilluns, 10 d'agost de 2015 11:25 h


També vol canviar els noms de vies de la ciutat dedicats a personatges que "no tenen relació amb la ciutat de Barcelona i amb un passat dubtós".


Alfred Bosch,Regidor del Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, ha presentat una proposta a la comissió de drets Socials, Cultura i Esports per instar als canvis de noms dels carrers i espais vinculats als Borbons, per aconseguir així una Barcelona lliure de nomenclatura borbònica. 
 


Alfred Bosch,Regidor del Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona


Bosch considera que la dinastia borbònica no ha destacat per la defensa de les llibertats generals, ni les dels catalans, ni per la defensa de la democràcia , sinó sovint tot el contrari. I recorda que la presència en els carrers de Barcelona de diferents figures relacionades amb els monarques i altres membres de la família mai han estat noms que reconeguessin la tasca en favor de la ciutat o del país dels seus representants sinó que ha servit per intentar simpatitzar amb un poder que moltes vegades ha estat aliè a la ciutat. 

També àpel.la als comportaments vergonyants de molts dels membres de la família dels Borbons per reclamar que aquests no han de ser commemorats a la ciutat de Barcelona

Així reclama es canviïn els noms de:


Passeig Joan de Borbó, Plaça Maria Cristina, Av. Maria Cristina, Carrer Princesa, Carrer Ferran, Passatge d’Isabel, Avinguda Borbó, Carrer Reina Amàlia, Passeig Isabel II, Pl. Joan Carles I, Carrer Alfons XII, Av. Princep d’Astúries, C/ Reina Cristina, Av. Carles III, C/ Reina Victòria i el Moll Princep d’Espanya. També reclama es canviï els nos d’espais com el Palau Alfons XIII,  el Palau Victòria Eugènia, el Palau Reial (Pedralbes) i  el Saló de la Reina Regent.

També aposta per buscar nous noms per les següents vies de la ciutat que  rendeixen homenatge a personatges de la història que no tenen relació amb la ciutat de Barcelona i amb un passat dubtós: C/ Aviador R. Franco, Secretari Coloma (Inquisició), Av. Marquès de Comillas, C/ Ramiro de Maeztu, Pl. Concòrdia, Pl. Antonio Lopez, Conde de Salvatierra, Capità Arenas i Tinent Coronel Valenzuela.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/424198/erc-reclama-una-barcelona-lliure-de-nomenclatura-borbonica