dimarts, 18 d’agost del 2015

El vicepresident del suprem avisa: “el divorci entre Catalunya i Espanya serà traumàtic”

Dimarts, 18 d'agost de 2015 16:00 h

El jurista critica el dèficit democràtic que al seu parer suposen les eleccions plebiscitàries del 27-S i critica que la via triada s’allunya del model del Quebec


El vicepresident del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, expresident de l’Audiència Nacional i membre de Jutges per la Democràcia, Ángel Juanes, ha qualificat de “drama” la situació de Catalunya. En una entrevista a la Cadena Ser, Juanes ha considerat que  "passem pel moment de la història més compromès en què ens juguem molt com a ciutadans perquè al final d'aquest problema el que va a perdre és el ciutadà amb majúscules", i ha advertit que el divorci entre Catalunya i Espanya “serà traumàtic”.  
 
 
 
Al final el seny s’imposarà

“En tota separació pot haver un divorci amistós o, desgraciadament, traumàtic. Evidentment si s’aposta per les vies de fet, el divorci no serà pacífic sinó que serà traumàtic”, ha dit el magistrat que, amb tot, s’ha mostrat optimista perquè considera que finalment el diàleg i la racionalitat s’imposaran.

Les plebiscitàries del 27-S no són democràtiques



Juanes ha assegurat que la via que es vol utilitzar per declarar la independència "no és l'adequada perquè té un dèficit democràtic enorme" i l’ha comparat amb el model del Quebec al Canadà.

"No es pot decidir sobre el futur d'una comunitat històrica sense una pregunta clara, sense saber si comporta la sortida de Catalunya de la Unió Europea, és una fórmula en la qual no se sap com es constitueixen les majories amb un sistema de votació que es correspon amb la composició d'un parlament i no amb la decisió de separar-se d'Espanya i això no és democràtic ", ha assenyalat.   


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/425958/el-vicepresident-del-suprem-avisa-el-divorci-entre-catalunya-i-espanya-sera-traumatic